У Чернівецької області можуть забрати гроші з 'митного' експерименту

У Чернівецької області можуть забрати гроші з "митного" експерименту

04.07.2018, 11:19

Президент Петро Порошенко заявив про підтримку ініціативи керівника Укравтодору Славоміра Новака про перерозподіл коштів на будівництво автомобільних шляхів до інших областей у разі їх вчасного неосвоєння.

“Я підтримую слова пана Новака, який чітко заявив, що в тих областях, де кошти митного, де кошти дорожнього фонду не будуть використані на будівництво доріг, якщо вони будуть триматися на депозитах – вони будуть перерозподілені в ті області, де вміють, хочуть працювати і якісно будують дороги”, - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджетний комітет чекає на повернення розуму у стіни Чернівецької ОДА: через прорахунки місцевих чиновників область може втратити понад 150 млн грн на ремонт доріг

Фищук покриває гріхи Папієва у перинатальному центрі і зволікає з ангіографом?

Перелік об’єктів будівництва, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування в рамках експерименту затверджується обласною державною адміністрацією, погоджується Укравтодором та бюджетним Комітетом Верховної Ради України, розповів журналістам Інформаційного агентства АСС, Ігор Гах, начальник Служби автодоріг Чернівецької області.

«Від початку квітня 2018 року згаданий перелік об’єктів тричі було подано на погодження до згаданого комітету.  Досі ми очікуємо на погодження Переліку об’єктів, на яких буде здійснено ремонт доріг. На сьогодні із 169 млн. грн. в нас погоджено перелік щодо частини об’єктів в сумі 28,422 млн.грн.», - зазначив Ігор Гах. – Решта об’єктів в розмірі близько 140 млн. грн., на які підготовлено наші пропозиції, сподіваємось будуть погоджені на засіданні бюджетного комітету Верховної Ради України, яке відбудеться 04 липня.Це дасть нам можливість розпочати необхідні роботи по запропонованих об’єктах».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Загалом на Буковині цьогоріч планують відремонтувати 90 км автошляхів (відео)

Мости, гравійні дороги та автошляхи. Цьогоріч у Чернівецькій області планують капітально відремонтувати більш ніж 90 км доріг. До списку першочергових об'єктів увійшли автошляхи держаного значення, зокрема частина траси Житомир - Чернівці, а також ті дороги, які зараз перебувають у найгіршому стані. До переліку включили й ті шляхи та мости, які постраждали від стихії, котра вирувала минулого тижня на Буковині.

 Джерело ТВА
 
03 липня начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах поінформував про стан та хід виконання ремонтно-будівельних робіт на дорогах загального користування Чернівецької області у 2018 році.

«На капітальний ремонт доріг державного значення з державного бюджету цьогоріч виділено 80 млн.грн., на проектно-вишукувальні роботи 5-ти об’єктів – 5 млн.грн., на поточний середній ремонт виділено 22,214 млн.грн. з введенням в експлуатацію 2,02 км доріг, загалом – 107,214 млн.грн.», - зазначив Ігор Гах.

За рахунок цих коштів встановлено 2 світлофори на автодорозі Н-10 в с. Лужани Кіцманського та в с. Ванчиківці Новоселицького районів орієнтовною вартістю 400 тис.грн.

Разом з цим, розпорядженням КМУ від 07.02.2018 №75-р 400 млн.грн. виділено на поточний середній ремонт 6-ти ділянок дороги Н-03 Житомир –Чернівці протяжністю 32,7 км (державна цільова програма). На сьогодні з 6 ділянок виготовлено проектну документацію на всі 6, по 4-х проведено торги, одна процедура перебуває на оскарженні в антимонопольному комітеті, щодо останньої ділянки, завершення процедури очікується в середині липня.

По 4-х ділянках підписано договори та ведуться роботи. Зокрема, на ділянці с. Недобоївці-с. Керстенці підрядною організацією ТОВ «ПБС» наразі виконані роботи з демонтажу залізобетонних конструкцій та вирубки порослі, завершено роботи по демонтажу бар’єрного огородження та водовідведенню. На всій площі, що підлягає ремонту у 2018 році, виконано розпушування старого асфальтобетонного покриття, непридатного для подальшої експлуатації,  та роботи з відновлення основи дорожнього покриття за технологією «холодного ресайклінгу»,  також  завершені  роботи по  укріпленню узбіч піщано-гравійною сумішшю на площі  16423 м2 та влаштовано вирівнюючий шар на примиканні км 329+325 (ліворуч).

На всій площі завершено роботи із влаштування нижнього шару покриття дороги із крупнозернистої асфальтобетонної суміші товщиною 10 см протяжністю 5,8 км. Виконано 60% верхнього шару покриття із щебенево-мастичної суміші товщиною 5 см на площі 20 тис.м2, протяжністю 1,8 км. Загальне виконання становить понад 70 млн.грн.

На ділянці від межі Хотинського району до села Динівціпідрядною організацією ПП «Полтавабудцентр»  виконується фрезерування асфальтобетонного покриття, регенерація, вирубка порослі. На сьогодні виконання робіт становить близько 10 млн.грн.

На ділянці Динівці – Рингач ТОВ «ПБС» виконання робіт складає орієнтовно 15 млн.грн.

ТОВ «Євродор» на ділянці від м. Хотин до Чотирьох Корчмів продовжує роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетону, виконання становить 24 млн.грн.

Загальна вартість виконаних робіт по автодорозі Н-03 становить понад 120 млн.грн.

На капітальний та поточний середній ремонти автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році передбачено 140,018 млн.грн.

Про це повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах.

Із 46 об’єктів Переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг – 10 перехідних з 2017 року вартістю 46,1 млн.грн., 35 об’єктів в стадії проведення процедур закупівель робіт, з яких по 21 – укладено угоди з підрядними організаціями на виконання робіт в сумі 70,4 млн.грн.

«На сьогодні на 19 об’єктах роботи розпочаті, в тому числі на 11 об’єктах завершено. Орієнтовна вартість виконаних робіт становить близько 43 млн.грн.

На поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам виділено понад 42 млн.грн.

1


КОМЕНТАРІ (2)

После  покойных, Кривого и Батюкевича -  истинных  дорожников  Буковины  и  ворюг Мунтяна - Майора,  на  наших  дорогах "керуе"  уже  более  7 лет , ученик  первых двух.   Слава Богу,  пока  удачно. Хотя  быдло,  в  лице  губернатора Папиева,  СМИ-Кобевко, Зарайский,  аферист Жижиян, депутаты  разных уровней,  как Гливко-Тимиш-.... пытались "люстрировать", поливали  ежедневно  грязью,... Главное,  УМЫШЛЕННО лишали  Службу  НОРМАЛЬНЫХ  ПОДРЯДЧИКОВ!!!  Вспомнить приходится "донецких"... КАК  БЫ  ПРИГОДИЛИСЬ  ОНИ НАМ СЕГОДНЯ!!!,  после  паводков  и  десятков "павших мостов"! Сегодня  "камень  преткновения"-  хамское  отношение бюджетного  комитета  к  Буковине,  УМЫШЛЕННО  "валящих"  перечень  ремонтных объектов на  дорогах-мостах  нашей области.   

avatar

НВ

04 липня 2018 13:25

Майора  нельзя  прчислять  к  ворюге  Мунтяну. Просто. он  попал  в  его "наследство"  и  вынужденно  страдать под  прокурорами.  Сегодня,  это "наследство"  досталось директору  облавтодора  и  он  расхлебывает  "деятельность  великого  дорожника"- сектанта, Мунтяна,  ОСТАВИВШЕГО  ОКОЛО  29 млн.  кредиторской  задолженности.  Хорошо  теперь  Мунтяну,  есть  за что  ездить  по  заграницам  на  молитвенные  завтраки....

avatar

Йося к НВ

04 липня 2018 14:14