У Чернівецькій  'Свободі' заявляють про фальшування виборів до обласної ради

У Чернівецькій "Свободі" заявляють про фальшування виборів до обласної ради

27.10.2015, 12:41

Звернення Чернівецької обласної організації ВО "Свобода" до державницьких політичних сил, громадськости, правозахисних організацій та ЗМІ

Масове затягування підрахунку голосів до обласної ради в самих Чернівцях та районах области – це новітня технологія для додаткового фальшування виборів, які в різних районах спільно застосовують представники певних олігархічних кланів. Волевиявлення виборців, відображене під час оприлюднення результатів екзит-полів, в одній з найменших областей України дивним чином не встановлюється оприлюдненням результатів на вечір понеділка 26 жовтня.

Припускаємо, що це свідчить про штучне зволікання з метою спотворити результати голосування.

У таких районах, як Путильський, Вижницький, Кіцманський та инші мали місце порушення чинного виборчого законодавства, коли робили перерви в роботі ДВК, масово повертали протоколи з ТВК через начебто неправильне їх заповнення, а потім ці ж протоколи переписували без присутности спостерігачів та кворуму членів ДВК. На деяких дільницях протоколи переписували за межами приміщення дільниці. Такі виборчі порушення дозволяють Аграрній партії, партіям "Наш край", "Відродження", "Рідне місто" та їхнім сателітам витягувати себе "за вуха".

Щонайменше дивними виглядали тимчасові припинення процесу підрахунку голосів на окремих дільницях через начебто перевтому членів комісії, що додатково уможливлює здійснення масових фальсифікацій. Звичайно, людські сили не безмежні, і більше 36 годин працювати без перерви людина не може, але коли такі явища набувають масового характеру лише в окремо взятій області, а не загалом по Україні, де процес підрахунку голосів серед областей оприлюднюється в ЗМІ та інтернет-порталах, ситуація на Буковині виглядає щонайменше дуже тривожною.

Звертаємося до представників державницьких політичних сил, громади та ЗМІ із закликом бути максимально наполегливими у збереженні результату волевиявлення виборців та застосувати усі можливі засоби для недопущення масових фальсифікацій при такому масовому затягуванні підрахунку голосів на ДВК та місцевій ТВК!

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода"

АНОНС: Голова обласної організації ВО «Свобода» проведе прес-конференцію 

27 жовтня 205 року голова чернівецького обласного осередку ВО «Свобода» Віталій Мельничук проведе прес-конференцію з теми «Застосування новітніх технологій для фальшування результатів волевиявлення в Чернівецькій області». Захід  розпочнеться о 13:00  в конференц-залі Народного Дому  (Ломоносова, 2).

1