У чернівецькій Школі шляхетних українок перший випуск

У чернівецькій Школі шляхетних українок перший випуск

18.05.2012, 14:21

19 травня о 12:30 в Культурно-мистецькому центрі «Українська Книга» (м. Чернівці, Центральна площа, 10) відбудеться перший випуск «Школи шляхетних українок». Це проект Всеукраїнської жіночої громадсько-просвітницької організації «Союз Українок», Чернівецький відділ у числі перших, хто його реалізує.

Перше заняття відбулося 3 квітня 2011 року. Упродовж 2011-2012 навчального року викладачі Буковинських вищих навчальних закладів та союзянки Чернівецького відділу Союзу Українок на громадських засадах вели заняття на теми: «Український мовний етикет» (Надія Бабич - викладач ЧНУ, доктор філологічних наук, професор); «Психологія спілкування» (Крістіна Кельті - заступник з виховної роботи ШШУ, магістр психології); «Створення комп´ютерних презентацій» (Інна Яковлєва - викладач ЧНУ, кандидат комп´ютерних наук); «Основи здорового способу життя» (Лариса Сидорчук - викладач БМА, кандидат медичних наук, доцент.); «Художня вишивка» (Олена Матковська – учениця Ярослави Гафійчук, випускниця філологічного факультету ЧНУ); «Стиль та мода» (Любов Ткач - викладач жіночої недільної гімназії, модельєр). «Писанкарство» (Наталія Суруджій - керівник студії писанкарства «Сварга», лікар-методист. КМУ "Міська поліклініка №2"); «Етика товариського життя» (Ганна Глібка - голова ЧВСУ);

Також вихованки взяли участь у фольклорному святі «Вихід на полонину», різдвяних вечорницях, літературно-музичних вечорах.

Організацією діяльності Школи опікувалась педагогічна рада у складі: директора - Людмили Марусяк, першого заступника директора - Інни Яковлєвої, заступника з навчальної роботи – Любові Ткач, заступника з виховної роботи - Крістіни Кельті, голови ЧВСУ – Ганни Глібки.

Теоретичні заняття відбувались у приміщенні інституту післядипломної освіти вчителів, що на Івана Франка, 20, вечорниці та літературно-музичні вечори - у Культурно-мистецькому центрі «Українська Книга». З огляду на те, що навчання у школі є безкоштовним, обидві установи люб’язно погодились надати приміщення для занять без оплати. Щиро дякуємо їх керівникам за значний внесок у варту поваги справу.

На згадку про навчання в Школі Шляхетних Українок, окрім знань, дівчата отримають пам’ятні дипломи Чернівецького відділу Союзу Українок та двотомник творів Михайла Івасюка, подарований видавництвом «Букрек».

Як і анонсувалось під час відкриття, ми не прагнули створити ще один традиційний – чи навіть альтернативний – заклад освіти, а зробили «Школу шляхетних українок» своєрідним імпульсом, який, віримо, спрямує дівчат до української ідеї. Закінчення Школи є лише першим, але доволі значним кроком юних Буковинок на шляху до формування справжньої шляхетної української жінки, рівних якій немає у жодній країні світу.

Після офіційної частини відбудеться неформальне спілкування.

1