У Чернівецькій ратуші проектанти, архітектори та чиновники обговорювали, що робити зі скандальним фасадом на вулиці Героїв Майдану

У Чернівецькій ратуші проектанти, архітектори та чиновники обговорювали, що робити зі скандальним фасадом на вулиці Героїв Майдану

10.02.2017, 22:59

У мережі вкликало обурення будівництво по вулиці Героїв Майдану, де розбили старовинну арку і встановили металопластикову конструкцію.

У відділі охорони культурної спадщини повідомляли, що не дозволяли проектанту нищити фасад.

Проектант апелює: у свою чергу має усі дозволи, де зазначено, що він має право розширювати вхід до майбутньої крамниці одягу.  

Однак проект різко розкритикував архітектор В`ячеслав Обнявко. Він каже: проектанти хотіли врівноважити металопластикову конструкцію на вході до крамниці, зробивши схожу арку поруч на будинку і цим порушили саму унікальність старовинної споруди.

Тож проект вирішили ще раз обговорити і внести корективи на містобудівній раді.

Олена Пушкова, керівник відділу охорони культурної спадщини: Замовник обіцяв на раді: я відреставрую фасад, я зроблю лялечку з фасаду, і всі слухали, чому б ні? За документами містобудівні умови обмежені нажаль контролювати всі ці обіцянки, комплексне рішення фасаду , симетрія, інсталяція входів. Так воно мало бути. Але в подальшому – ані експертиза, ані інспекція будконтролю ці всі питання не відслідковують. Ми теж не маємо повноважень впливу.

Василь Гринюк, проектант: Громадсько-консультативна рада, повинні бути містобудівні  умови, експертиза проекту, ми пройшли всю цю процедуру. Звернулись до охорони культурної спадщини. Нам сказали, що це потрібно обговорити на громадок-консультативній раді, ми представли цей проект. І на це ми отримали висновок . Архітектура нам дала містобудівні умови, зауважень не було ніяких.

Любов Підвербна, проектант: Роботи розпочались у магазині лише в січні, ідуть зараз внутрішні роботи. Фасад буде виконаний, коли буде потепління.

В’ячеслав Обнявко, архітектор:  Вас попросили до автомобіля приробити колесо. Ви сказали: добре і поставили дерев’яне Ви хотіли колесо? Ви маєте колесо. Ви розумієте чи ні? Нікому не подобається. Ви зруйнували фасад.  На картинці погано. Ви зруйнували історичний фасад споруди. Ви сказали, що буде симетрично, але воно ж ніколи не було симетричним.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Этот горе архитектор обнниявко крендель ещё тот когда приехал с Днепра ещё с такими же умниками , предлагал первый этажи в старом городе обшить стеклом,чтоб не было никакой буржуйской красоты .он думает что люди забыли этих птенцов нивалова?? Не , не забыли .

avatar

Батя

11 лютого 2017 05:06

Ця пані Пушкова ще та захисниця старого міста!

А тепер має відомого бізнесмена Іллю ССучевана у помічнмки - то вони напрацюють: вікна - двері = гарний бізннес )))

avatar

Глаф-кін

11 лютого 2017 16:56