У Чернівецькій області затримали працівника ТЦК. Він допомагав чоловікам втекти до Румунії

У Чернівецькій області затримали працівника ТЦК. Він допомагав чоловікам втекти до Румунії

28.07.2023, 17:05

Посадовця військкомату та двох його спільників затримали за підозрою у незаконному переправленні ухилянтів до Румунії + ВІДЕО

 За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом жителям Чернівецького району та працівнику одного із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.2 ст. 332 КК України).

 За даними слідства, вказані особи попри заборону на виїзд за кордон чоловіків під час воєнного стану намагались переправити до Румунії двох своїх знайомих. 

 Затримали їх «на гарячому» – під час спроби пішки перетнути кордон поза межами пунктів пропуску. Виявили підозрюваних співробітники прикордонної служби та одразу викликали слідчо-оперативну групу.

 Сьогодні вказаним особам оберуть міру запобіжного заходу.

 Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону ДПС України. 

 Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

На Буковині правоохоронці затримали організаторів нелегального каналу міграції чоловіків за кордон

У Чернівецькому районі працівники Управління карного розшуку ГУНП в Чернівецькій області спільно з прикордонниками викрили трьох буковинців, які поза пунктом пропуску сприяли виїзду до Республіки Румунія двох чоловіків призовного віку. За такі дії порушникам загрожує до семи років ув’язнення. 
 
Буковинці віком від 25 до 66 років організували нелегальний перетин державного кордону 21-річному жителю Івано-Франківської області та 43-річному жителю міста Суми. Також встановлено, що серед організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон працівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
 
Поліцейські затримали правопорушників у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили їх до ізолятора тимчасового тримання. 
 
Унаслідок проведених слідчих дій працівники поліції вилучили гроші, документи, мобільні телефони та інші речові докази, які вказували на протиправну діяльність затриманих. 
 
За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратура у сфері оборони Західного регіону слідчі відділення поліції №6 (м. Новоселиця) ЧРУП повідомили затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.  
 
Наразі правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності фігурантів до скоєння аналогічних злочинів на території Буковини та встановлення інших осіб до організації кримінального правопорушення. 
 
Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану забороняється виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років. 
 
Триває досудове розслідування.
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

1