У Чернівецькій області за один день померли двоє пацієнтів інфікованих коронавірусом

У Чернівецькій області за один день померли двоє пацієнтів інфікованих коронавірусом

31.03.2020, 18:45

 Про це повідомили в Чернівецькій ОДА.

"Жінка (1955 р.н.) потрапила до Хотинської центральної районної лікарні 25 березня. До того три дні лікувалася вдома.

30 березня після обіду їй розпочали неінвазивну вентиляцію легень. Ввечері вона отримала позитивний результат тесту на COVID-19.

31 березня стан недужої різко погіршився, жінка померла", — йдеться у повідомленні.

Також помер чоловік 1962 р.н.

28 березня у нього було підтверджено COVID-19.

У ніч проти 30 березня його стан значно погіршився. Чоловік також хворів на цукровий діабет.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким померлих!

Нагадаємо, раніше Чернівецький міський голова під час прямого включення у Facebook розповів, як пройде поховання померлого  чернівчанина, який хворів на коронавірус. Нагадаємо, чоловікові було 84 роки. Він поступив у лікарню 25 березня у важкому стані.

"Ми вже маємо на рівні держави відпрацьований алгоритм дій з процедури поховання людей, які хворіли на коронавірус. Хотів би звернути увагу на кілька моментів. Тіло небіжчика обробляють спеціальним розчином, дезинфікують, загортають у герметичний поліетиленовий пакет. Не проводиться розтин, це заборонено. У спеціальній компактній труні тіло предається землі. Як показує українська практика, родичі покійного не можуть бути присутніми на похоронах. Бо вони, зазвичай, або самі вже хворі і знаходяться на лікуванні, або перебувають у самоізоляції чи обсервації як контактні особи. Є обмеження по кількості людей, які можуть бути присутні на церемонії Обов'язок підприємства, яке надає ці ритуальні послуги, фіксувати кожного присутнього на церемонії з подальшим спостереженням за його станом здоров'я", - сказав Каспрук.

ДОВІДКОВО: В Чернівецькій області наразі 81 людина інфікована коронавірусом.

Станом на 9:00 31 березня у медичних закладах області лікувалися 37 пацієнтів з підтвердженим COVID-19. Про це повідомили у Чернівецькій обласній державній адміністрації. 

Інші ж пацієнти лікуються амбулаторно, тобто вдома.  Нагадаємо, зараз кілька хворих на коронавірус буковинців перебувають у важкому стані. У реанімаційних відділеннях медичних закладах перебуває 7 пацієнтів на неінвазивній вентиляції легень. Одному хворому надають допомогу в Сокирянській ЦРЛ, одному – у Глибоцькій ЦРЛ, трьом – в обласній клінічній лікарні. У всіх цих недужих підтверджено інфікування COVID-19.

Також двоє пацієнтів на неінвазивній вентиляції легень перебувають у Чернівецькій міській лікарні №1. У одного з них діагностовано коронавірус, у іншого – підозра на COVID-19.

Крім того, у важкому стані ще двоє пацієнтів. Один з них у Хотинській ЦРЛ (з підтвердженим COVID-19) та один - у Сторожинецькій ЦРЛ (з підозрою). Вони на кисневій дотації.

Також в інфекційному відділенні обласної дитячої лікарні з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають четверо дітей.  Ще троє дітей перебувають у лікарні з підозрою на коронавірус. 

Загалом, у лікарні перебувають 7 дітей віком від 9 місяців до 10 років. У всіх маленьких пацієнтів стан стабільний без ускладнень. 

До слова, у Чернівецькій області всього зафіксували 90 випадків захворювання на коронавірус (з них 7 пацієнтів вже одужали, 2 померли), - пише https://acc.cv.ua/

 Фото ілюстративне з відкритих джерел 

1