У Чернівецькій області фіксують порушення Дня тиші ФОТО

У Чернівецькій області фіксують порушення Дня тиші ФОТО

26.10.2014, 00:20

25 жовтня згідно закону Про вибори народних депутатів України заборонена передвиборна агітація. Однак спостерігачі ОПОРИ, штаби, кандидати та виборці фіксують порушення цієї заборони в Чернівецькій області. Так, в 201 окрузі зафіксовано агітаційні плакати кандидатів-мажоритарників  (Наталії Якимчук, Віталія Михайлішина та ін.), розміщені в непередбачених для цього місцях (на стовпах, на електрощитових тощо). Також агітаційну продукцію знайдено щодо ВО Свобода, ВО Батьківщина.

ФОТО https://app.box.com/s/pcozdp6tdkd9td2afvl0

В межах 202 виборчого округу 25 жовтня можна побачити чимало агітаційної продукції різних політичних сил та кандидатів. Спостерігачем ОПОРИ в с. Шипинці було зафіксовано 2 білборди кандидата в народні депутати України Івана Рибака. В коментарі ОПОРІ Іван Рибак повідомив, що договір на розміщення агітації на білбордах укладений на термін до 24 жовтня, і йому не відомо чому рекламна фірма не зняла ці білборди  до Дня тиші.

В 203 окрузі, як стверджують у штабі кандидата Івана Семенюка, 25 жовтня о 10 годині 36 хвилин на в'їзді в м. Чернівці по новій окружній дорозі було зафіксовано розміщення агітації на білборді, з обох сторін, за кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі 203 Григорія Тіміш. За словами представників штабу Івана Семенюка, з цього приводу вони звернулись до правоохоронних органів.

В 204 окрузі на стовпах в селі Ломачинці Сокирянського району, як ствреджують в штабі партії Заступ, розміщено багато агітаційної продукції за кандидатів-мажоритарників, що зареєстровахі в цьому окрузі (Володимира Куліша, Вячеслава Добровольського, Артема Семенюка). Представники штабу переконують, що звернулись до правоохоронців з цього приводу.

Як ОПОРА вже повідомляла, http://oporacv.org/v-chernivtsyah-batkivschyna-i-blok-poroshenka-hotuyutsya-porushyty-den-tyshi-foto/ спостерігачами зафіксовано білборди без вихідних даних, виконані в стилістичній гамі, як і передвиборча агітація Блоку Петра Порошенка та ВО Батьківщина. Як і передбачала ОПОРА, білборди досі розміщені по всьому місту. До цих двох політичних сил доєдналась Радикальна партія Ляшка, білборд з передвиборчою символікою Радикальною партії Ляшка вилами та соціальними закликами було виявлено в Чернівцях по вулиці Руській, 126 то вулиці Героїв Майдану. Переважно ця друкована продукція розміщена там, де до цього була політична реклама вказаних політичних сил.

Наголошуємо, що відповідно до статті 70 закону України про вибори народних депутатів, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування Передвиборна агітація напередодні дня голосування та в день голосування забороняється. У цей же час забороняються проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів) від імені партії, кандидати у депутати від якої зареєстровані у загальнодержавному окрузі, кандидатів в депутати, розповсюдження агітаційних матеріалів, а також публічні оголошення про підтримку партією чи окремими кандидатами у депутати проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів.

Відповідно до п.24 ст. 74 закону, передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1382889628527899

 Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

Мапа порушень: http://map.oporaua.org/

Додаток для Android Вибори 2014: http://goo.gl/I7M3TN

1