У Чернівецькій області перевиконали план по боротьбі зі СНІДом

У Чернівецькій області перевиконали план по боротьбі зі СНІДом

21.11.2017, 15:32

Фахівці Інституту аналітики та адвокації дослідили результати програми по боротьбі зі СНІДом у Чернівецькій області. Зокрема вона фінансується за кошти обласного бюджету. Спеціалісти зауважили, що у цьому році регіон покращив фінансові показники.

(Інфографіка: Чернівецька обл.)

На початку року орієнтувались виділити 720 тис. грн. згідно програми.

Світлина від BukNews.

-          Особливістю даного регіону є те, що всі кошти мали витратити на заходи профілактичного характеру. – каже аналітик ІАА Олександр Ткаченко. – В інших областях, зазвичай, планується фінансування ще кількох напрямків. Наприклад, заходів лікувального типу, лабораторного супроводу або організаційно-адміністративних завдань.

Станом на 01 липня у Чернівецькій області повністю схвалили орієнтований бюджет. І за перші півроку витратили більше половини.  Але фактично, окрім заходів профілактики, профінансували ще організаційно-адміністративний напрямок, хоча на нього коштів не затверджували.

-          Зараз ми готуємо перелік змін до програми на 2017-2018 роки. Програма писалася у 2015 р. і з того часу багато що змінилося. – говорить Володимир Мочульський, головний лікар Чернівецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом. –  Усе подорожчало і виділених коштів вистачає на меншу кількість препаратів: ліків від опортуністичних захворювань та тест-систем. Тому цих грошей точно замало.

Світлина від BukNews.

(Інфографіка: Чернівецька динаміка)

У порівнянні з минулим роком фінансові показники покращилися. Але у відсотковому вимірі вони залишаються приблизно на одному рівні.

Довідково: Дослідження здійснене у рамках проекту у рамках проекту «Посилення спроможності регіональних представництв Мережі у здійсненні моніторингу та аналізу державних закупівель у сфері охорони здоров’я на регіональному рівні», який здійснюється ГО «Інститут аналітики адвокації» за підтримки БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».

Прес-служба ГО «Інститут аналітики та адвокації»

1