У Чернівецькій області чіпували понад сім десятків видів декоративних саджанців

У Чернівецькій області чіпували понад сім десятків видів декоративних саджанців

15.08.2023, 17:22
Система електронного обліку декоративних рослин, яку започаткували у філії «Сокиринське лісове господарство» минулого року. Вона забезпечує контроль у роботі з саджанцями від посадки до реалізації.
 
Про це повідомив Василь Гончар.
 
Сутність системи полягає у використанні індивідуальних штрих-кодів для кожного саджанця. Рослина отримує свою бирку з унікальним кодом, який містить у собі необхідну інформацію: вік, характеристики, ціну, висоту та інші параметри. Ця бирка служить як цифровий паспорт рослини, що дозволяє забезпечити точний та надійний облік.
 
Процес реалізації рослин став більш простим та зручним. Покупець обирає бажаний саджанець, лісівники сканують штрих-код, який автоматично синхронізується з обліковою програмою. Після цього формується накладна, чек та інші додаткові документи, які видаються покупцю.
 
Завдяки точній інформації, зібраній за допомогою системи, можливо більш ефективно планувати виробництво, розподіляти ресурси та здійснювати контроль за кількістю і видами рослин.
 
Загалом лісівники Сокирянщини пропонують покупцям більше 70 видів декоративних саджанців. Кажуть, що найбільшим попитом користуються туї різних форм: Смарагд, пірамідальна, колоновидна, куляста, Даніка, а також ялівці: колоновидний, Блю Карпет, повзучий, зелений. Часто купують і листяні види: гортензії, барбариси, лапчатки, самшит.
 
Придбати рослини можна на розсаднику, що на території Іванівецького лісництва.
1