У Чернівецькій області браконьєри убивають зрілі дуби

У Чернівецькій області браконьєри убивають зрілі дуби

18.12.2017, 18:20

У Чернівецькій області зафіксували новий вид браконьєрства - зловмисники обирають зрілі дубові насадження й обрізують сухожилля, внаслідок чого крони дерев не витримують природного живлення і з часом всихають.

Про це повідомив начальник дільниці Чернівецької дистанції захисних лісонасаджень Львівської залізниці Дмитро Дарійчук.

"Після цього браконьєри тихцем зрубують дуби й реалізовують їх на “чорному” ринку, заробляючи на цьому тисячі гривень", - повідомив він.

За словами Дарійчука, ще навесні такий випадок зафіксували в урочищі Ставище, що в селі Лашківка Кіцманського району.

"Наша охорона за допомогою місцевих жителів виявила такі пошкодження, але спіймати винуватців на гарячому ми не змогли. Щоб ділова деревина не потрапила до рук зловмисників, ми змушені зрубати їх. Як наслідок, вже зрубали 19 дерев, а ще 26 треба зрубати", - сказав Дмитро Дарійчук.

"За фактами незаконних порубок прокуратурою порушено кримінальні справи. А такі факти є ледь не в кожному районі. Наприклад, лише у Заставнівському районі цього року браконьєри вкрали 60 дубів. А всього у нашому віданні є 750 гектарів захисних лісонасаджень", - додав він.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Може хтось логічно пояснити дії тих дивакуватих браконьєрів? Навіщо, питається, обрізати деревам сухожилля (?!) і чекати, поки вони всохнуть, щоб потім прийти і рубати з тим самим ризиком, знаючи, що у будь-який момент на цьому етапі браконьєрства рубку можуть випередити самі залізничники?

Але особливо потішили слова відповідальної особи про те що "браконьєри потім тихцем зрубують дуби". Тихцем! Певно, в редакції МБ щось сьогодні святкували і трохи перебрали :))))

avatar

дубова логіка :))

18 грудня 2017 19:57