У Чернівецькій області «батьківщинівка» ініціювала спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку

У Чернівецькій області «батьківщинівка» ініціювала спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку

28.09.2018, 16:56

Депутат Чернівецької облради від фракції «Батьківщина» Світлана Масловська ініціювала спорудження пам’ятника Тарасові Шевченку у с. Веренчанка Заставнівського району. Як повідомляє прес-служба обласного осередку «Батьківщини», подію приурочили 150-річчю Всеукраїнського товариства «Просвіта», районне відділення якої й очолює Світлана Масловська.

Упродовж трьох місяців на пам’ятник збирали кошти, ще два місяці його споруджували. наполегливої праці пішло на спорудження монументу. Автором проекту виступив скульптор Володимир Римар, архітектором - Віктор Ткач. Витрати склали близько 140 тис. грн. Фінансово встановленню монументу посприяли 16 меценатів, а також заставнянські фермери Костянтин Грицюк та Андрій Сливка. Світлана Масловська активно долучалася до пошуку доброчинців, організаційних робіт зі створення монументу.

«Пам’ятник Кобзареві був моєю давньою мрією, – каже «батьківщинівка». – У багатьох українських містах і селах Шевченка втілили у камені чи бронзі, і от сьогодні я щиро радію, що відтепер і Веренчанка має «свого» Шевченка». Депутат додала, що вважає такі події вкрай важливими для національно-патріотичного виховання молоді.

Усім меценатам, благодійникам та активістам, які наблизили визначну для Веренчанки подію, Світлана Масловська вручила під час відкриття пам’ятника Шевченкові «Кобзарі». До урочистостей долучилися освітяни, школярі, духовенство, громадські діячі та політики, «просвітяни».

1