У Чернівецькій міській раді Василь Сидорович сильно посварився з Тетяною Миколаївною

У Чернівецькій міській раді Василь Сидорович сильно посварився з Тетяною Миколаївною

30.06.2023, 18:03

29 червня, на сесії Чернівецької міської ради розглядалося питання дострокового складання депутатських повноважень депутатки від фракції "Пропозиція" Тетяни Шепелько.

Але депутати не проголосували за це рішення.

Навколо цього питання у сесійній залі розгорнувся скандал.

Напередодні засідання депутатка Шепелько розмістила на своїй сторінці у ФБ допис, зміст якого можна пов'язати з одним із чернівецьких депутатів. 

На початку сесії виник конфлікт між депутатами фракції “Пропозиція” та депутатом від фракції “Європейська солідарність” Василем Максимюком.


Василь Масимюк вийшов на трибуну сесійної зали, щоб висловити своє обурення через складання повноважень депутатки Тетяни Шепелько.

Після цього депутатка міської ради від “Пропозиції” Юлія Сафтенко заявила Василю Максимюка, що це підло обговорювати Тетяну Шепелько за її відсутності і залишила сесійну залу.

Також на захист Тетяни Шепелько став депутат від "Пропозиції" Олексій Каспрук.

“Усі знають про ваш персональний конфлікт з Тетяною Шепелько. Ви чоловік, навіщо ви ганьбитеся?”, - сказав Олексій Каспрук.

Але Василя Максимюка ці зауваження не зупинили. Він заявив, що Тетяна Шепелько, склавши повноваження, зрадила інтереси чернівчан.

“Робота депутата бути тут, за трибуною, а не писати обурливі дописи у фейсбуці. На мою адресу і на адресу міського голови ллється безперервний бруд. Це не робота депутата”, - сказав Василь Максимюк.

Депутатка Шепелько відповіла колезі на своїй сторінці у ФБ:

Під час голосування депутатка Юля Сафтенко заявила, що це упереджене ставлення до ситуації і попросила проголосувати за складання повноважень депутатки Тетяни Шепелько. Але голосів, щоб ухвалити рішення не вистачило.

Тетяна Шепелько вирішила скласти повноваження через сімейні обставини, казав Суспільному голова фракції "Пропозиція" Степан Руденко.

Під час першого голосування 17 депутатів підтримали рішення, один утримався, проти не голосував ніхто. Ще 15 депутатів не голосували.

На зображенні може бути: текст

З проханням переголосувати до депутатів звернулась Юлія Сафтенко з фракції "Пропозиція". Однак під час другої спроби 17 депутатів підтримали рішення, 16 не голосували. Жоден не утримався та не голосував проти.

На зображенні може бути: текст

 У коментарі Суспільному політолог Ігор Баб'юк сказав, що депутати не проголосували, бо, на його думку, наступний у списку партії кандидат може не задовольняти більшість у раді.

"Те, що депутати мають голосувати, передбачено законом, але просто якийсь рудимент від радянського союзу. Це дійсно абсурдна ситуація, коли людина хоче піти, а їй не дають можливості", — каже Баб'юк.

Суспільне запитало у секретаря Марини Кирилюк, депутата від фракції "Рідне місто" Володимира Бешлея та депутатки від "Команди Михайлішина" Антоніни Бабюк, з якої причини вони не голосували за складання повноважень Шепелько. Усі відмовилися від коментарів.

Депутатка від "Команди Михайлішина" Аліна Олевич сказала, що не голосувала, бо вважає Шепелько хорошою депутаткою.

Депутатка Тетяна Шепелько, не перша депутатка цього скликання, яка вирішила скласти повноваження.

Зокрема повноваження склали депутати з фракції "Народний контроль" Іван Гончарюк та Михайло Яринич.

Також склала свої депутатські повноваження депутатка Чернівецької міської ради від фракції "Єдина Альтернатива" Наталія Дембіцька.

За усі ці рішення депутати проголосували одразу.

Джерело:  molbuk.ua та https://suspilne.media/518357-u-cernivcah-deputati-ne-pidtrimali-skladanna-povnovazen-deputatki-sepelko/

1