У чернівецькій 'Батьківщині' пояснили, чого чекають від сьогоднішньої сесії міської ради

У чернівецькій "Батьківщині" пояснили, чого чекають від сьогоднішньої сесії міської ради

28.01.2016, 11:43

Коментар під назвою «Ми закликаємо мера відкинути власні амбіції і забезпечити роботу ради!» керівник депутатської фракції «Батьківщина» у Чернівецькій міськраді Олександр Пуршага розмістив на своїй сторінці у ФБ:

У вівторок на погоджувальній раді наша фракція вже вкотре звернулася до Чернівецького міського голови з закликом відкинути будь-які власні амбіції, розпочати діалог з депутатами і забезпечити нарешті через три місяці після виборів роботу міської ради, - написав Олександр Пуршага. 

Ми нагадуємо, що говорили про це і одразу після виборів, і перед Новим роком, і наша позиція не міняється: ми готові на посаду секретаря міської ради підтримати кандидатуру, яку висуне мер після погодження з фракціями. Ми готові підтримати кандидатури членів міськвиконкому – після їх обговорення і погодження з фракціями. Ми підтримаємо тих, кого мер погодить з депутатським корпусом – адже саме депутатів обрала громада для забезпечення функціонування міста, і саме ми, депутати, нестимемо відповідальність за якість цього функціонування перед громадою. 

Минуло вже три місяці від обрання нас усіх – і депутатів, і міського голови. Давайте нарешті сядемо за стіл переговорів, домовимося про обов’язки і почнемо працювати. Ми готові були підтримати кандидатуру Наталії Якимчук, про висунення якої говорили спочатку і мер, і одна з найбільших фракцій у міській раді – фракція БПП. Але подальші події «секретаріади» продемонстрували, що для міського голови і для великих фракцій принципової різниці між кандидатурами немає. Нехай великі фракції домовляються з мером, висувають кандидата і разом з ним несуть відповідальність за місто. Мер і найбільші фракції, домовтеся нарешті. Ми підтримаємо – задля того, аби нарешті розпочати роботу.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Як на мене, це депутатам потрібно відкинути амбіції, згадати свої передвиборчі обіцянки і нарешті почати працювати на благо чернівчан. 

avatar

Кирило

28 січня 2016 10:21

Заява тільки посилює відчуття, що весь скандал навколо «Батьківщини» був вигідний переважно Продану. Бачимо, що це ще сильніше привязало «Батьківщину» до його позиції стосовно мера. Перед очима - антимерська коаліція у міській раді, речником якої виступає Продан.  Формулювання Пуршаги точно як у Продана, «розпочати діалог з депутатами», «яку висуне мер після погодження з фракціями», «кого мер погодить з депутатським корпусом».  Фактично Пуршага пропонує Каспруку домовитися з РМ? Адже це одна зі згаданих найбільших фракцій: "Нехай великі фракції домовляються з мером". Так це саме каже Продан. А чому не Солідарність+Батьківщина чи інші менші фракції? Дивує, що жодна з великих партій не грають свою гру, а Проданову.  Словом, явна антимерська більшість у раді. Як до того була в облраді. І хтось її скріпив напередодні вирішальних голосувань.

avatar

Заява

28 січня 2016 10:38

Дивно це все. Особливо після провалу голосування за Сєхова. Та ж Пуршага ніби казав, що тепер «Батьківщина» може переглянути свою позицію щодо відмови від висування секретаря. І підтримки кандидата від «Солідарності». А тепер знову те саме. Невже Каспрук у разі бажання «Батьківщини» не висунув би їхнього кандидата?  Але тепер «Батьківщина» знову пішла у відмову. Точно, як треба Продану.  Звісно це не була категорична обіцянка Пуршаги. Бо раніше Батьківщина вже отримали посаду для Мунтяна. Дякуючи в тому числі голосам Продана. Тепер має віддячити у міськраді. Але щобь не спокусилася зламати слово треба було сильніше привязати до себе. Що і зробили скандалом з паспортами«Солідарність», звісно, теж проти мера. Тому так і веде себе.

avatar

Дивно це все

28 січня 2016 10:52

Як Пуршага може радити Каспруку домовлятися з найбільшими фракціями? А як же істерика проти Сєхова? То Сєхов сєпар і проти Майдану. А у найбільшій фракції Рідного міста половина таких!!! То це з ними має домовлятися Каспрук? Тоді вже краще був Сєхов. Чи це у Батьківщини такі подвійні  стандарти? 

avatar

А як же сєпари?

28 січня 2016 10:59