У Чернівецькій міській раді змінюються піаністи, але не сам інструмент

У Чернівецькій міській раді змінюються піаністи, але не сам інструмент

13.01.2015, 21:18
Хто найактивніший кнопкодавець у міській раді? Відповідь на це питання сьогодні під час брифінгу намагався дати депутат Володимир Бешлей зі своїми підопічними з організації «Справедливі Чернівці» та студпарламенту.

Як зазначив сам Бешлей, ідея публічного викриття кнопкодавів у міськраді захопила його після того, як на сайті Чернівецької міської ради було оприлюднено інформацію з результатами голосування сесії 25 грудня. Згідно з даними, які розміщені на сайті, депутат Бешлей за питання №34 порядку денного голосував «за», хоча, за його словами, він голосував «проти». Крім того, народний обранець ще під час роботи сесії звертав увагу міського голови на факти кнопкодавства, однак ці зауваження не були взяті до уваги.

Після аналізу кількох останніх сесій міськради, борці з кнопкодавством визначили п’ятірку найактивніших депутатів, які грішать цим ганебним явищем. Ними стали депутати Калмикова, Прозоровський, Дрінь, Довгий та Баскевич.
 
Активіст громадської організації Олег Сірман продемонстрував відео, на якому зафіксовані факти кнопкодавства вищезгаданих депутатів міськради, і висловив сподівання, що таких фактів у міськраді більше не буде.
 
"Сподіваємося, що ця премія буде останньою, і більше депутати міської ради не будуть займатися такими речами", - сказав він.

"Оскільки закон не передбачає відповідальності за "кнопкодавство", то ми хочемо, щоб для цих людей настала відповідальність політична", - додав О. Сірман.
 
Чому активісти обрали лише п’ять кнопкодавів та чому аналізувалися лише кілька останніх сесій, - чіткого пояснення ніхто не надав.
 
Депутати Чернівецької міськради, яких у вівторок "нагородили" за"кнопкодавство", обурюються такому "визнанню" і заявляють про"проплаченість" цієї акції. Про це обранці міськради заявили у коментарі журналісту molbuk.ua

Зокрема, депутат Михайло Прозоровський вважає, що відео, яке демонстрували в мерії може бути "результатом збіговиська режисерів-монтажників на одному з телеканалів міста".

"Чому Чесанова не згадали при "нагородженні"? Він же – найголовніший"кнопкодав" у міськраді. Ось, нещодавно на сесії в нього просили віддати картки його сусідів. Люди часто не бачать те, що самі роблять, а лише критикують інших", - сказав Прозоровський.
 


Водночас депутат Олена Калмикова вважає, що сьогоднішнє"нагородження" у міськраді – це "проплачена" акція.

"Щиро переконана, що це – замовна акція. Я би дуже хотіла знати, хто за цією акцією стоїть. Олег Сірман і Володимир Бешлей – то лише виконавці і "маріонетки", які за грубі гроші виконують завдання", - сказала вона.

"Крім того заявляю, що вже більше півроку я спостерігаю штучно підтримуваний градус напруження в роботі міськради, де 50 відсотків уваги на себе перетягує пан Бешлей. Я ще переконана, що це не робиться безкоштовно. Крім того, конструктиву від його виступів – як кіт наплакав. Переконана, що його оця активність проплачена. Як тільки"бабки" закінчаться, він буде поводитись інакше. І поваги до нього і цієї його "діяльності" я не маю, бо людина свідомо чинить деструктив", - сказала депутат.

Разом з тим, Калмикова пояснила, чому голосувала за свого сусіда.

"Абсолютно твердо і щиро стверджую, що той епізод, який демонстрували, де я голосую за свою колегу Мар’яну Кривич, був одиничним і по не принциповому питанню. Він був дійсно скоординований наперед. Вона мені сказала: "Я буду пізніше, натисни…". Це була одноразова акція. Стверджувати, що це було багато разів – це брутальна брехня", - додала вона.
 

Присутні на брифінгу свого колеги Бешлея депутати Наталія Козлова та Мирослав Заячук також звернули увагу  на заангажованість рейтингу піаністів. Зокрема, Заячук наголосив на надзвичайній вибірковості репрезентованих депутатів-кнопкодавів. За його словами, якщо б проаналізувати усі сесії міської ради цього скликання, кнопкодавами виявилися б чи не половина обранців.

«Як Володимир Бешлей, який сам неодноразово порушував Регламент, може вимагати його дотримання. Мені це видається спробою самопіару. Профільна комісія, яка працює над цим питанням виконала свою роботу десь на 2 відсотки. Треба ще попрацювати, тоді буде не топ-5 кнопкодавів, а топ-20», - сказав Заячук. На підтвердження своїх слів, присутнім показали кілька відео засідань сесії міськради 2013 та 2012 років, коли присутні у сесійній залі 20 депутатів давали до 40 голосів.

Як наголосила депутат Козлова, у часи, коли міськраду очолював Віталій Михайлішин, Бешлей не помічав кнопкодавства. На її думку, нинішня активність колеги є боротьбою за так звану «золоту акцію» у міській раді: мовляв, підтримайте і наші «шкурняки», тоді кнопкодавте собі скільки завгодно.
 

Пікантності ситуації додала присутність на брифінгу мешканців вулиці Козачука, які постраждали від кнопкодавства: у грудні 2011 року присутні в сесійній залі близько 20 депутатів «породили» аж 32 голоси за рішення, яке позбавило мешканців вулиці єдиного дитячого майданчика. Слухаючи суперечки депутатів провладних сьогодні та провладних вчора у тому, хто більший, а хто менший кнопкодав, один з літніх чоловіків не втримався та заявив, що їх, простих людей використовують як ті, так і ті депутати. А майданчик вже не повернути, бо землю кілька разів перепродали.

Фінальним акордом зібрання стала ще одна емоційна репліка звичайного чернівчанина, який також прийшов послухати про викриття кнопкодавів: «Я бачу, що нічого не змінилося, раніше кнопкодавили одні, зараз – інші. А нам яка різниця, виходить ми даремно стояли на барикадах, даремно загинули люди?».
 
 

Нагадаємо, у грудні 2014 року у міській раді виник скандал з "кнопкодавами", після якого міський голова запропонував скасувати всі рішення, прийняті з порушеннями Регламенту.

 Як відомо, у "кнопкодавсті" раніше були помічені й депутат Ростислав Білик та Володимир Бешлей.

На відео видно, як під час голосування за один із "шкурняків" фракція "Наша Україна" дала 4 голоси "за". Однак на момент голосування у сесійній залі сиділи тільки двоє депутатів цієї фракції - Володимир Бешлей та Дмитро Сірман.

Очевидно, один із цих депутатів проголосував картками ще двох представників фракції "НУ". На це звернули увагу представники тодішньої опозиції.

Помітив "кнопкодавство" і тодішній секретар міськради Віталій Михайлішин, який сказав: "У чому справа, чому дуримо?".

Під час ще одного голосування за пропозицію віддати в оренду під літні майданчики тротуар на вулиці Шиллера, депутат від ПР Ростислав Білик, який ініціював розгляд цього питання, голосував за себе і свого однопартійця Володимира Ніконова.

Перед тим, як почався розгляд цього питання, депутат від ПР Володимир Ніконов покинув сесійну залу, забравши із собою власні речі.

Пізніше Ростислав Білик ініціював розгляд питання про оренду тротуару на вулиці Шиллера.

Під час голосування Білик кілька разів натискав кнопки за себе і за Ніконова. Це вдалося зафіксувати на відео журналістові molbuk.ua.


Джерело: БукІнфо та molbuk.ua
1


КОМЕНТАРІ (3)

Цікаво підняти питання де голосували "за нагородження квартирою" великого борця за справедливість Башляя, хто ті херої.

avatar

!!!

13 січня 2015 22:27

Це не той Сірман, якого впіймали на незаконній передвиборчій агітації. Догадайтесь з одного разу представника якої партії він підтримував. Невже став демократом.

avatar

???

13 січня 2015 22:31

о! як (видалено адміном) (видалено адміном) (видалено адміном) (видалено адміном) відробляє!

саме відробляє (видалено адміном), а не ВСЮ правду показує людям. Однобоко ,жідінько....(видалено адміном) тобі дєнег (видалено адміном) не дадут

треба сочніше

 

УСБ МІСЬКРАДУ В ШИЮ! ТАМ ОДИН (видалено адміном) (видалено адміном)! ВИБОРИ МІСЬКРАДИ! І НЕДОПУСКАТИ УВЕСЬ ЦЕЙ (видалено адміном) НА ВИДОРИ ЩОБ ЗНОВ НЕ СИДІЛИ (видалено адміном) ТА НЕ (видалено адміном) І НЕ КНОПКОДАВИЛИ! ВСІХ ГЕТЬ!!! РАЗОМ З (видалено адміном) МЕРОМ!!!!! ГЕТЬ!!!!

(видалено адміном) ГАНЬБА! ЗА (видалено адміном) (видалено адміном)!!!!!!

avatar

Нестор

14 січня 2015 12:19