У Череватого невдоволені намірами уряду передати лісгоспи в концесію

У Череватого невдоволені намірами уряду передати лісгоспи в концесію

31.07.2017, 18:13

Громадська рада при ЧОУЛМГ просить Фищука та Мунтяна визначитись щодо передачі лісгоспів у концесію, яка зруйнує лісову галузь

 Громадська рада при Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства на своєму черговому засіданні, що відбулося 20 липня цього року, визнала за нагальну необхідність звернутися до голови Чернівецької облдержадміністрації Олександра Фищука та голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна стосовно негативних наслідків передачі в концесію державних лісогосподарських підприємств.

Відповідні листи за підписом голови Громадської ради Івана Федорійчука зареєстровані у названих органах виконавчої та представницької влади краю.

«4 липня 2017 року на урядовому засіданні першим заступником міністра економіки України Максимом Нефьодовим проголошена новина, яка стала справжнім сюрпризом для усіх учасників лісового сектору, – йдеться у зверненні Громадської ради. – Мінекономрозвитку готує передати в концесію 333 державних лісогосподарських підприємств та планує розробити нову концепцію управління ними.

При цьому ніяк не доведено до громадськості та усіх зацікавлених сторін позитивні та негативні сторони такого рішення, а також яким чином його планують реалізувати.

На думку членів Громадської ради, такі рішення можуть негативно вплинути на стан лісового господарства регіону та держави в цілому, призвести до ліквідації державних підприємств, звільнення та подальшої втрати кваліфікованих фахівців галузі, впровадження неефективного механізму лісокористування, врешті, до соціальної напруги.

Враховуючи викладене, просимо здійснити вивчення економічної та соціальної доцільності такого рішення для Буковини із залученням відповідних фахівців та представників громадськості.

Результати вивчення винести на затвердження обласною радою».

ДОВІДКОВО:

Учасники наради з підсумків діяльності підприємств лісогосподарської галузі Буковини за 2016 рік та завдань на 2017 рік, що відбулася в Чернівецькій облдержадміністрації, визнали роботу держлісгоспів краю, підпорядкованих Чернівецькому обласному управлінню лісомисливського господарства, задовільною.

У нараді взяли участь голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, в. о. начальника ЧОУЛМГ Роман Череватий,  нинішній куратор лісової галузі краю, новопризначений заступник голови ОДА Василь Гостюк, директори держлісгоспів області. 

 Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Череватый  МОЛОДЕЦ!!!  Если  в  Правительстве  собрались  ОДНИ  ПРИДУРКИ,  то  может  хоть  обл. руководство  ПРИ УМЕ!  Отдайте  лес  в концессию  и  уже  через  год  ГОРЫ БУДУТ  ЛЫСЫЕ.  Уверен,  Фищук  и Мунтян   отстоят  лесное  хозяйство  области, что, на  сегодня, осталась  ЕДИНСТВЕННАЯ  ЦЕННОСТЬ области!  Еще  земля!  Нам  надо  БЕРЕЧЬ ЭТО от  наших депутатов-президентов-др.подлецов!

avatar

НВ

01 серпня 2017 09:41

Зберегти наші ліси зможе   новостворене обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство (ОКСЛГП) "БУКОВИНАЛІС". Вся надія тільки на нього.

avatar

Віктор Орендович

01 серпня 2017 15:36

Перше, що зробить Буковиналіс, - залізе за грошима до бюджету області. Вже Мунтян розробляє програму так званого розвитку комунальних лісів, яка легалізує перекачування для початку кількох мільйонів у рік на рахунки Усика-Орендовича з подальшим розпилом на користь того, вже називає себе власником цих лісів. Хоча за законом, писаним і "живим", Мунтян не має до них ніякого стосунку. Власником земель під комунальними лісами і власником самих комунальних, колишніх аграрних, а ще раніше приватних, лісів є на сьогодні територіальні громади. Але наші недорозвинуті громади про це чути не хочуть - їм "глубоко плевать" на закон і свою власність.

avatar

Віктору Орендовичу

01 серпня 2017 17:20

Шановні, як Ви можете писати коментар від імені іншої людини?
У Віктора Романовича, не має роботи тільки коментарі писати...
як Ви не бойтеся підписуватися його іменем??? До реччі Через СБУ та првоохороні органи можна побачити хто пише коментар є така штука як  IP-адрес!!! Задумайтесь над цим!!! А краще пишіть коментарі під своїм  імям та прізвищем!!!

avatar

Буковинець

04 серпня 2017 21:44