У Боянах відкрили українсько-румунський учнівський творчий табір

У Боянах відкрили українсько-румунський учнівський творчий табір

05.08.2019, 14:28

Подібний проєкт став результатом взаємодії між обласною виконавчою владою Чернівецької області, зокрема Департаментом освіти і науки ОДА, та Шкільним інспекторатом повіту Прахова, що в Румунії, ще раз демонструє важливість освітніх питань.

 Захід відбувається у рамках угод, підписаних між Департаментом освіти і науки Чернівецької ОДА та Шкільним інспекторатом повіту Прахова, про спіпрацю між Інститутом післядипломної освіти Чернівецької області та Будинком педагогічниї працівників повіту Прахова, про співробітництво між закладами освіти Чернівецької області та повіту Прахова в рамках міжнародного освітнього проєкту «Міжнародна освіта – повага до національних та культурних традицій».

Табір працюватиме з 4 по 10 серпня 2019 року. З Чернівецької області у таборі перебуватимуть 37 учнів ( 18 учнів 3-4 класів, 19 – 5-11 класів та 10 педагогічних працівників спільно з координаторкою проекту, методисткою НМЦ освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Ольгою Остафій).

З повіту Прахова у таборі будуть 41 учень ( 25 учнів 3-4 класів, 16 учнів 5-11 класів та 7 педагогічних працівників спільно з координатором проєкту, викладача Національного колледжу імені Іона Лука Каражіалє у місті Плоєшті Ніцою Єуженем).

Серед локацій табору – Боянівська ЗОШ I-III ступенів, НВК «Боянівська гімназія», готель «Буковинська зірка». 

Юних буковинців та гостей нашого краю привітав в. о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.   Також дітей з двох країн привітала Генеральна консулка Румунії у Чернівцях Ірина Лоредана Стенкулеску

Окрім цікавого та веселого дозвілля, нових друзів та вражень, на дітей очікує навчання. Навіть конкурс з такої складної та водночас цікавої - математики.

Визначально, що сьогодні у місті Сучава розпочинається щорічний спортивно-культурний проєкт «Чотири регіони для Європи», у якому беруть участь представники регіонів України, Румунії, Франції та Німеччини. Вбачаю добре продовження наших дійсно важливих справ для розвитку дітей та молоді».

1