У Берегометі понад 70 вогнеборців гасили пожежу на нафтоналивній естакаді

У Берегометі понад 70 вогнеборців гасили пожежу на нафтоналивній естакаді

10.10.2015, 13:57

Щоправда, пожежа виявилася вигаданою. Рятувальники проводили навчання

9 жовтня 2015 року в смт. Берегомет Вижницького району Чернівецької області пройшли пожежно-тактичні навчання з ліквідації умовної пожежі на нафтоналивній естакаді. Про це повідомляють у прес-службі УДСНС України у Чернівецькій області.

Згідно задуму навчань, внаслідок падіння опори електропередач на резервуар з нафтою, розпочалося горіння нафти в резервуарі нафтоналивної естакади. Черговий персонал естакади відразу припинив відкачку нафти з резервуарів в залізничні цистерни та повідомив про пожежу професійний пожежний пост № 1 по охороні нафтоналивної естакади і Державну пожежно-рятувальну частину № 4 міста Вижниця. Через високу температуру виникла загроза вибуху резервуару, в якому виникла пожежа, та займання сусідніх нафтових резервуарів. 

Рятувальники, прибувши на місце події, оцінили ситуацію та оголосили підвищений номер виклику, у зв’язку з чим на ліквідацію пожежі додатково були направлені вогнеборці міст Сторожинець та Чернівці. Через високу температуру, рятувальникам довелося працювати в тепловідбивних костюмах. Щоб не допустити вибуху резервуару з нафтою, вогнеборці проводили роботи по його охолодженню. Для ліквідації пожежі рятувальники провели пінну атаку. Оперативні дії учасників навчань дозволили ліквідувати пожежу, не допустивши подальшого розповсюдження полум’я, завдяки чому вдалося захистити поруч розташовані резервуари та інші споруди. Із поставленим завданням пожежно-рятувальні підрозділи впоралися у встановлені терміни.

Після цього учасники провели засідання, в ході чого підбили підсумки проведених навчань. Всього участь у навчаннях взяли 17 одиниць техніки та 73 чоловіки особового складу.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

11 жовтня 2015 12:16