У Берегометі і Чорногузах зловили двох чоловіків, які крали гравій

У Берегометі і Чорногузах зловили двох чоловіків, які крали гравій

15.05.2020, 20:34

Співробітники Вижницького відділення поліції задокументували два факти незаконного видобутку гравію.

Один з випадків поліцейські зафіксували в селищі Берегомет, інший – в селі Чорногузи. За обома фактами незаконного видобування піщано-гравійної суміші слідчі розпочали кримінальні провадження. Особам, причетним до порушення чинного законодавства, загрожує до трьох років позбавлення волі.
 
Під час відпрацювання території району співробітники групи реагування патрульної поліції Вижницького відділення поліції виявили у селищі міського типу Берегомет на березі річки Серет 53-річного місцевого жителя, який здійснював незаконне видобування піщано-гравійної суміші.

Ще про один аналогічний випадок до поліції повідомили жителі села Чорногузи. Там на березі річки Черемош протиправною діяльністю займався 28-річний житель району.
 
Поліцейські вилучили у порушників спецтехніку, вантажні автомобілі та знаряддя, що використовувалися для здійснення незаконних надровидобувних робіт.

За вказаними фактами слідчі Вижницького відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Слідчі поліції звернулися з клопотанням до суду щодо накладення арешту на транспортні засоби і знаряддя вчинення цих правопорушень. Наразі проводиться досудове розслідування.
 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
1