У Барселоні при бібліотеках відкриють книгарні  (до слова)

У Барселоні при бібліотеках відкриють книгарні (до слова)

17.02.2013, 02:13

Адміністрація другого за величиною міста Іспанії розробляє масштабну програму підтримки невеликих книготорговельних точок.

Як повідомляє pro-books.ru із посиланням на онлайн-портал España Rusa, влада Барселони серйозно стурбована тим, що культурне життя міста з року в рік бідніє: зокрема, скорочується загальне число невеликих книготорговельних точок. Тільки впродовж останніх двох років згорнули свою діяльність кілька книжкових магазинів, які мали символічне значення в культурному просторі міста. Муніципалітет міста взявся активно розробляти спеціальну програму підтримки сектора.

Планується принципове нововведення у масштабах міста: влада запропонувала при кожній бібліотеці Барселони відкрити книжкову крамницю. Радник із культури адміністрації Барселони Хауме Сіурана не розголошує деталі проекту, оскільки, за її словами, він перебуває наразі на стадії розробки. Президент Асоціації книгопродавців Каталонії Антоніо Даура так коментує ініціативу муніципальної влади: «Ця пропозиція має позитивні моменти для обох учасників процесу, але необхідно розвинути ідею, щоб надалі не виникло проблем. Ключ до цього лежить у площині економічних умов, які нам запропонують; ми розраховуємо на таку ситуацію, яка дозволить книготорговцям ефективно працювати».

Також прийнято рішення про організацію нового спеціалізованого книжкового ярмарку. Вперше цей захід відбудеться, ймовірно, вже в кінці цього року, повідомляє

 За матеріалом ЗІК

1