У 201 окрузі кандидат Назар Горук рекламується із порушенням в маршрутках, але ОПОРА йому - не пуп Землі

У 201 окрузі кандидат Назар Горук рекламується із порушенням в маршрутках, але ОПОРА йому - не пуп Землі

15.10.2014, 19:19

На гарячу лінії ОПОРИ надійшла інформація, що в окремих маршрутних автобусах в місті Чернівці через рекламні монітори транслюється політична реклама кандидата в 201 виборчому окрузі Назара Горука. Перевірка інформації підтвердила цей факт. Зокрема, трансляція політичної реклами кандидата від Радикальної партії Олега Ляшка була зафіксована ввечері 14 жовтня в громадському транспорті - маршрутці №11.

 Відео: http://youtu.be/D-o5EBsaWng

 Згідно, ч. 9 ст. 74 Закону “Про вибори народних депутатів України” (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/4061-17):

 Розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється.

 Сам кандидат Назар Горук на конкретні запитання спостерігача ОПОРИ щодо зафіксованого порушення не відповів, вказавши, що йому потрібен час, аби з’ясувати обставини справи і наголосив, що «ОПОРА – не пуп Землі». Станом на 15:00 15 жовтня спостерігачу так і не вдалось повторно зв’язатись з кандидатом.

 Нагадаємо, що Назар Горук ще на початку кампанії агітував із порушенням закону в приміщенні Чернівецької обласної ради, про що ОПОРА вже повідомляла http://oporacv.org/u-chernivtsyah-potentsijnyj-kandydat-vid-lyashka-ahituvav-v-oblasnij-radi-video/

 Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

1


КОМЕНТАРІ (1)

А опора це надюша! То пішла вона з своєю продажною опорою в одне місце , те де таких  тримають кулявлоби

avatar

Олег

15 жовтня 2014 21:09