Тимошенко звинуватила Порошенка у фальсифікації виборів і не підтримує жодного з кандидатів у другому турі

Тимошенко звинуватила Порошенка у фальсифікації виборів і не підтримує жодного з кандидатів у другому турі

02.04.2019, 16:01

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка балотувалася у президенти, заявила, що діючий очільник держави Петро Порошенко сфальшував свої результати і забрав у неї частину голосів.

Про це вона сказала під час брифінгу у вівторок.

За її словами, перший тур виборів, який відбувся 31 березня, був перетворений на фарс діючим президентом.

"Порошенком були сфальшовані його результати", - сказала Тимошенко.

"Перше, в Україні були застосовані технології, які привели до тих результатів, які ми отримали - це реєстрація 39 кандидатів, використання адмінресурсу… Їм вдалося роспорошити голоси проєвропейських, опозиційних сил", - сказала політик.

Крім того, вона зазначила, що також був підкуп виборців за рахунок бюджету, зокрема одноразова доплата до пенсій, монетизація субсидій і виплата так званої матеріальної допомоги.

"Ще одне, на виборах був зареєстрований мій однофамілець і таким чином діючий президент забрав голоси у мене", - заявила Тимошенко.

Крім того, лідерка "Батьківщини" наголосила, що крім тих відсотків, які взяв сам Тимошенко, ще більше одного відсотка бюлетенів були зіпсовані, коли виборці ставили по дві "пташечки" за обох Тимошенків (Юрія і Юлію - ред.)

Вона додала, що фальшування виборів було як до, під час, так і після виборів і це нібито підтверджується паралельними підрахунками її штабу.

"Зараз хочу конкретно заявити про те, що вибори Порошенком сфальшовані і він туди прорвався нечесним шляхом", - сказала Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що не піде до суду для оскарження результатів, оскільки не вірить у їхню чесність, бо Порошенко приватизував судову систему".

На її думку, в українців був шанс на нове, гідне життя ,але він був змарнований.

Разом з тим політик наголосила, що розроблений її командою "Новий курс" не був лише програмою для передвиборчої реклами і вона докладе зусиль, щоб його реалізувати.

Нагадаємо, За даними опрацювання 97,8% протоколів, у першому турі виборів президента Володимир Зеленський набирає майже в два рази більше голосів, ніж Петро Порошенко.

Екс-прем'єр і лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко отримала 13,38% – і уже не має шансу пройти у другий тур виборів.

Другий тур виборів президента відбудеться 21 квітня.

Лідер партії “Батьківщина”, кандидат у президенти Юлія Тимошенко не має наміру закликати своїх виборців підтримати когось із кандидатів у президенти у другому турі виборів. 

Про це вона заявила на прес-конференції. 

“Сьогодні існує питання для тих людей, які не голосували за двох кандидатів у президенти, які увійшли в другий тур, — що тепер робити, чи йти на вибори, чи не йти, за кого голосувати”, - зазначила Тимошенко. 

За її словами, нині в Україні криза в економіці, триває війна, люди живуть у бідності. 

“Я вважаю, що жоден із кандидатів , які, за рішенням ЦВК, є в другому турі, не впораються з цими викликами і не припинять ні війни, ні біди”, - додала Тимошенко. 

За словами лідера ВО "Батьківщина", у зв’язку з цим вона не може брати відповідальність за будь-які поради.

Водночас Тимошенко зазначила, що зусилля її прихильників будуть спрямовані на запобігання фальсифікаціям у другому турі виборів. 

“Ми вважаємо, що наше завдання і, в тому числі, наш обов’язок - взяти участь у захисті чесних виборів”, - сказала вона. 

Тимошенко зауважила, що до парламентських виборів її команда допомагатиме "будь-якому президенту, якого обере країна", реалізуватиме напрацювання, стратегії, передбачені "Новим курсом України"

Після виголошення всіх заяв Тимошенко відразу залишила зал, у якому давала прес-конференцію, позбавивши журналістів можливості поставити їй запитання.

1