Тимошенко обіцяє з'ясувати усі обставини усунення Каспрука

Тимошенко обіцяє з'ясувати усі обставини усунення Каспрука

03.11.2018, 12:44

Лідерка політичної партії ВО Батьківщина Юлія Тимошенко, яка заявила про наміри балотуватися в президенти України, не ознайомлена із ситуацією щодо дострокового припинення повноважень міського голови Чернівців Олексія Каспрука.

Про це Тимошенко сказала сьогодні на прес-конференції у Чернівцях у відповідь на запитання журналістів. 

Вона, зокрема, зазначила, що "якщо фракція прийняла таке рішення, це означає, що, можливо, якісь підстави для цього були".

"Я не можу втручатися в усі ці проблеми. У нас не більшість у міськраді", - сказала Тимошенко.

Водночас вона пообіцяла журналістці телеканалу ТВА Євгенії Губніловій з’ясувати ситуацію щодо голосування "Батьківщини" за відставку Каспрука і дати їй публічну відповідь.

"Я можу вам лише сказати одне - що я зберу нашу фракцію, і я детально з ними це питання спробую обговорити. Тому що я не знаю роботу вашого мера, ні що там відбувалося. Ні як це буде далі рухатись. Це абсолютна прерогатива місцевої громади, місцевої влади. Тому якщо це питання виникло, я просто проведу дискусію і спробую поінформувати вас публічно, але вже після того, як я вже з’ясую цю ситуацію", - сказала Тимошенко.

Водночас, на запитання про те, чи підтримає "Батьківщина" у Верховній Раді постанову про призначення дострокових виборів міськради, Тимошенко відповіла:



"Я не дуже розумію всіх нюансів. Але я, якщо є таке запитання, розберусь".

Як відомо, 26 липня Чернівецька міськрада 29-ма голосами депутатів достроково припинила повноваження міського голови Олексія Каспрука. Усунення мера активно підтримав весь склад фракції "Батьківщина" у міськраді за винятком депутата Тараса Бабуха.

Джерело:  molbuk.ua

1