Творчий звіт Віталія Шелєгіна з нагоди ювілею

Творчий звіт Віталія Шелєгіна з нагоди ювілею

18.09.2014, 14:11

У Центрі культури «Вернісаж» відкрилась ювілейна виставка Віталія Шелєгіна, члена Чернівецької обласної організації Національної спілки художників України, присвячена 60-річчю з дня народження художника.

На її відкриття прийшли друзі, колеги та прихильники творчості митця. Прийшли також привітати юні художники з художньої студії  Миколи Федоровича де саме художник робив свої перші кроки у велике мистецтво.

 На виставці представлено понад 60 картин скульптура. Роботи художника є різнопланові від сакрального местецтва до фантастично жанру. Художник творить свої картини немов  фотографує їх техніка малярства є трудоємка, яка бере багато часу та енергетики у автора. Друзі по пензлю наголосил, що Віталій є надто трудолюбвою та творчою натурою.

Перші мої кроки до мистецтва це студія Миколи Федоровича привів друг, - розповідає митець Віталій Шелегін. – Потім друг пішов, а я малюю досі.

 

 

Тематика робіт Віталія Шелєгіна досить цікаві. У своїх творах він протиставляє успіх та невдачу, фортуну та випадок, красу молодості та безвихідність старості. Сам автор про себе і власну творчість говорить так: «Я хожу потому что ноги ходять и пишу потому что руки пишут».

 

У незвичайні формі художник зображує різні людські пристрасті, відтворює міфічних істот, створює сакральні зображення, відтворює пейзажні краєвиди. Шелєгін створив свій унікальний стиль, його картини легко пізнаються через своєрідну харизму, якою автор наділив кожну роботу.
У цих картинах переплітаються міф, легенда, історія та казка. Прихильники творчості Віталія Шелегіна кажуть, ці картини легко впізнати, адже автор створив власний і особливий мистецький світ.



А сам художник обіцяє, що персональні виставки він влаштовуватиме не лише з нагоди ювілею. Бо ж планів і задумів, а також сили та ентузіазму втілити їх у життя — вистачає.

Степан Карачко, краєзнавець

світлини автора

1