Туреччина і Україна розширюють авіасполучення: з міста Газіпаша можуть відкрити рейс на Чернівці

Туреччина і Україна розширюють авіасполучення: з міста Газіпаша можуть відкрити рейс на Чернівці

07.04.2021, 09:47

Україна і Туреччина розширили авіасполучення між країнами, тоді як Кіпр відкриває кордони для українців. Тепер можна полетіти в місто Газіпаша в провінції Анталія. Про це пише Avianews з посиланням на дані директорату цивільної авіації Туреччини.

Повідомляється, що нові домовленості дозволяють авіакомпаніям відкрити регулярні рейси з міста Газіпаша в провінції Анталья в Київ, Дніпро, Одесу, Харків, Львів, Херсон, Миколаїв, Вінницю, Чернівці, Івано-Франківськ та Запоріжжя.

Частота польотів з Києва в Газіпашу може становити до 14 рейсів на тиждень для кожної зі сторін, з регіональних аеропортів України - по 7 рейсів на тиждень.

Також в угоду формально внесені Донецьк, Сімферополь та Севастополь, однак фактичні польоти сюди не можуть виконуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нових заявках на авіаційні маршрути МАУ, SkyUp і Bees Airline Буковини немає

В рамках нинішньої лібералізації Україна і Туреччина також домовилися збільшити квоту на маршруті Київ-Бодрум у два рази - з семи до 14 рейсів на тиждень.

Зазначається, що можливістю відкриття нових маршрутів вже скористалися українські авіакомпанії МАУ і SkyUp. Перша отримала право на 4 рейси на тиждень у напрямку Київ-Газіпаша, а також збільшила кількість рейсів зі столиці в Бодрум з 3 до 7. SkyUp отримала дозвіл на здійснення до 3 рейсів в Бодрум в тиждень.

Джерело: https://ukranews.com/ua/news/767576-turechchyna-i-ukrayina-rozshyryuyut-aviaspoluchennya

1