Турчинов та Аваков відкрили меморіал загиблим героям (відео, фоторепортаж)

Турчинов та Аваков відкрили меморіал загиблим героям (відео, фоторепортаж)

21.11.2016, 18:41

Маємо бути гідними подвигу полеглих в боях героїв, захистити та звільнити Україну.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів «Народного фронту» Олександр Турчинов, відкриваючи разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим у м. Боярка Київської області меморіал на честь бійців добровольчих батальйонів, які загинули у зоні АТО.

Олександр Турчинов нагадав, що три роки тому українці вийшли на Майдан, щоб захистити своє право жити у вільній незалежній країні, захистити майбутнє своїх дітей, не дати перетворити країну на російську колонію. «Ми перемогли, але отримали знекровлену країну зі знищеною армією, паралізованими силовими структурами, чим скористався ворог, розпочавши агресію в Криму і на сході України», - нагадав він.

Турчинов зазначив, що захищати країну, зупиняти ворога треба було негайно, і тому він звернувся до патріотів із закликом піти добровольцями і «стати у проломі за свою країну». Тоді, сказав він, було створено Національну гвардію, сформовано добровольчі батальйони спецпризначення МВС, які зі звичайною стрілецькою зброєю «першими пішли захищати свою країну».

«Тоді наші добровольці зупинили ворога, дали можливість побудувати сильну українську армію, створити потужну Нацгвардію, але плата була дуже висока. Ми сьогодні на Київщині відкриваємо меморіал, який завжди буде нагадувати всім про героїв-добровольців, про хлопців, які не чекали повісток з військоматів, а самі пішли, та віддали за свою Україну, за своїх дітей, за свої родини, за всіх українців найцінніше, що у них було - життя», - сказав О.Турчинов. «Господь каже, що немає більшої любові, ніж віддати своє життя за ближнього. Вони безмежно любили своїх дітей, своїх рідних, свою Україну. І зараз вони у Небесному воїнстві дивляться на нас, і ми повинні відчувати відповідальність за їх подвиг, за їх і наших рідних, за Україну, і наш обов’язок - захистити та звільнити Україну», - заявив Секретар РНБО України.

У церемонії відкриття меморіалу також взяли участь т. в. о. голови Національної поліції України Вадим Троян, народні депутати України, родичі загиблих бійців.

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ

 

Звернення Олександра Турчинова з нагоди Дня Гідності та Свободи

21 листопада. Три роки тому почалася Революція Гідності. У той день, двадцять першого, люди зібрались на Майдані, тому що по-іншому не могли. Напередодні Янукович дав команду Азарову припинити «проєвропейську балаканину». Не витрачати фарбу на розмальовування фасаду європейськими зірками, а кондово, без будь-яких маскувань, вести Україну до «Тайожного» (Митного) союзу, перетворюючи нашу країну не лише де-факто, але і де-юре на одну з колоній жорстокої, брудної та неохайної Росії.

Українців навіть не думали питати, чи хочуть вони до Росії знову. Так само, як ніхто не питав нас перед підписанням ганебних Харківських угод, які продовжували перебування Чорноморського флоту у Криму і давали право російським солдатам безперешкодно розгулювати зі зброєю територією півострова.

Три роки тому ми вийшли на Майдан, щоб захистити свій вибір, отримати можливість побудувати цивілізовану, європейську, демократичну, вільну Україну. Ми вийшли на Майдан, щоб нас побачили і почули. Ми хотіли змінити країну і не збиралися відступати. Кожен день для нас був як останній.

Спочатку були сотні, їх підтримали тисячі, але після спроби розігнати мітинг кийками, після побиття студентів піднялись сотні тисяч та мільйони людей. Волі мільйонів ніщо не могло протистояти - ні зброя, ні сила, ні підступність. Майдан переміг – перемогла Революція Гідності! За це ми змушені були заплатити страшну ціну – ціну життя найкращих синів та доньок України. Вічна пам’ять Героям, які віддали свої життя за нашу з вами свободу!

Досвід Помаранчевого Майдану і Революції Гідності доводить, що ні гроші, ні  партійна кон’юнктура, ні політичні інтереси не можуть організувати Майдан. Лише народ, його воля здатні створити справжній Майдан і справжню революцію. А той, хто намагається сфальшувати Майдан, створивши штучну кальку, підпорядкувати його своїм амбіціям та інтересам, буде приречений на поразку. Майдан – це воля та душа народу. Її неможливо ні підробити, ні зупинити, ні знищити!

Зі святом Гідності та Свободи!

1


КОМЕНТАРІ (4)

Яценюк, Турчинов і Аваков здали Крим і Донбас путіну!)))

avatar

Людмила Дудченко

21 листопада 2016 16:50

Мемориал своим жертвам,так правдивей.

avatar

21 листопада 2016 17:56

У Пастора жена явно имиджмейкером ))0 Прикиньте, стоит такой надутый индюк перед зеркалом,а жена ему : "примерь беретик,любимый! Так ты похож на Че Гевару."

 

И пипл хавает. )))))))))))

avatar

четаржу

21 листопада 2016 18:18

100%. Только кому на*уй правда нужна.  Зомбиленд в стране, йопт. Шариковы вцепились в власть и без крови не отдадут. Они как упыри - все никак людской крови не напьются

avatar

предыдущему

21 листопада 2016 18:20