Цієї неділі вибори в Красноїльську та Чудейську громади

Цієї неділі вибори в Красноїльську та Чудейську громади

10.12.2016, 12:49

Уже цієї неділі, 11-го грудня, у Чернівецькій області відбудуться вибори у новостворених Красноїльській та Чудейській об’єднаних територіальних громадах. За дотриманням законодавства під час виборів традиційно стежитимуть представники ОПОРИ та правоохоронні органи. На даний момент найбільш поширеним порушеннями є недотримання вимог щодо проведення агітації.

Під час прес-конференції, яка відбулась сьогодні, 8 грудня, в Чернівцях, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в області Тарас Прокоп зазначив, що спостерігачі ОПОРИ стежать за виборчим процесом з моменту старту кампанії і відзначають досить низьку активність як самих кандидатів, так і виборців.

 Найбільш поширеним порушенням на даний момент є відсутність вихідних даних на друкованих агітаційних матеріалах кандидатів.

 Крім того, спостерігачі відзначають нерівномірний поділ округів, зокрема – найбільша різниця між найменшим і найбільшим округом спостерігається у Чудейській об’єднаній громаді. Тут середня кількість виборців на округ становить 317, при цьому найбільший налічує 494 виборці, а найменший – 125. Також, як уже згадано, спостерігається низька активність участі у виборах в сільські громади політичних партій.

 Представники ОПОРИ закликали виборців Красноїльської (с. Красноїльськ, с. Стара Красношора) та Чудейської (с. Чудей, с. Їжівці та с. Нова Красношора) об’єднаних громад проявити активність та взяти участь у виборах цієї неділі, 11-го грудня, а також повідомили, що в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів, звертатися на гарячу лінію за номером:

(044) 591-44-44

Участь заході також взяв заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП в Чернівецькй області – Сергій Антонюк. Він поінформував, що під час виборів будуть діяти мобільні слідчо-оперативні групи Національної поліції і вони реагуватимуть на всі повідомлення, які будуть надходити на лінію 102.

 Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що вибори у Чернівецькій області відбудуться і 18-го грудня, які  охоплять:

 – Вашківецьку міську об’єднану територіальну громаду, яка включає в себе: Вашківецьку міську раду, Замостянську та Карапчівську сільські ради;

 – Вижницьку міську об’єднану територіальну громаду в межах Вижницької міської ради, Багнянської , Виженської, Іспаської, Міліївської, Черешенської та Чорногузівської сільських рад;

– Тереблеченську сільську об’єднану територіальну громаду з Тереблеченською та Синьовецькою сільськими радами;

 – Сторожинецьку міську об’єднану територіальну громаду, яка включає Сторожинецьку міську раду, Банилово-Підгірнівську, Бобовецьку, Давидівську, Зруб-Комарівську, Комарівську, Костинецьку, Новобросковецьку, Панківську та Слобода-Комарівську сільські ради.

 За коментарями звертайтеся:

Тарас Прокопкоординатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами у Чернівецькій області

1