Церковні громади сіл Михальче і Товтри проголосували за перехід до Православної Церкви України

Церковні громади сіл Михальче і Товтри проголосували за перехід до Православної Церкви України

10.02.2019, 17:49

У Чернівецькій області громада села Михальча Сторожинецького району проголосувала за перехід до Православної Церкви України.

Рішення одноголосно прийняли на зборах релігійної громади у неділю, 10 лютого. У залі були присутні 243 прихожани церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Михальча. Жителів, які б голосували проти чи утрималися – не було. Про це повідомляє “Сторожинець Інфо“.

Напередодні у селі розвішали оголошення про проведення зборів релігійної громади у приміщенні сільської ради 10 лютого о 13.00. На них повинні були прийти мешканці з паспортом і лише члени релігійної громади села Михальча. Але ці оголошення позривали.

Натомість священик церкви сьогодні вирішив провести збори без відома мешканців села після церковної служби. Коли люди прийшли до церкви, з ними відмовилися розмовляти. Мешканці розповідають, що побачили у церкві багато чужих людей, які були агресивно налаштовані.

Щоби не було зайвих проблем, прихильники ПЦУ пішли з церкви і вирішили все ж проводити збори у сільській раді о 13.00. Про це повідомляє molbuk.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третя релігійна громада в Чернівецькій області за сьогодні перейшла від Московського патріархату

Правоохоронці Буковини забезпечили охорону громадського порядку під час зборів вірян

Попри те, що настоятель храму отець Ювеналій виступав проти переходу парафії до ПЦУ, релігійна громада прийняла рішення залишити Московський патріархат і перейти до Православної Церкви України.

Зазначається, що наразі парафіяни хочуть забрати ключі від храму Успення пресвятої Богородиці.

Релігійна громада села Товтри Заставнівського району проголосувала за перехід до Православної Української Церкви. Рішення підтримали 205 з 250 членів громади. 

Збори релігійної громади на території церкви тривали понад три години, повідомляє  molbuk.ua.

Під час голосування за перехід до ПЦУ “за” проголосували майже всі присутні. Члени лічильної комісії нарахували майже 205 людей, які підняли руки у відповідь “за” перехід до ПЦУ.

Окрім того, на зборах прийняли рішення про зміну назву церкви та її перереєстрацію.

Місцевий священик – отець Іван – відмовився переходити зі своїми парафіянами до ПЦУ. Тому члени релігійної громади вирішили звернутися 15 лютого до єпархії ПЦУ на Буковині з проханням, щоби їхню церкву взяли під пасторську опіку.

Релігійна громада обрала парафіяльну раду та ревізійну комісію, яка займатиметься описом майна церкви.

1