Церковна громада Шишківців разом зі священиком перейшла з Московського патріархату до Православної церкви України

Церковна громада Шишківців разом зі священиком перейшла з Московського патріархату до Православної церкви України

19.12.2018, 10:55

Мешканці села Шишківці, Кіцманського району разом зі священиком сьогодні на зборах вирішили перейти з Московського патріархату до Православної церкви України.

Близько сотні людей сьогодні зібрались у церкві Різдва Пресвятої Богородиці та одностайно вирішили перейти із УПЦ МП до Православної церкви України. Про це Інформаційному агентству АСС розповів Сергій Бухаров, головний спеціаліст відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії Чернівецької ОДА.

"Сьогодні зранку на зборах усі присутні, крім однієї людини проголосували за приєднання до Єдиної Помісної Церкви. Їх підтримав і священик, який проводив збори Це поки перша громада в області, яка зробила такий крок. До цього шишківчани готувались із літа, люди збирали підписи за утворення  помісної церкви. Потім чекали Об`єднавчого Собору", - зазначив С.Бухаров.

Нагадаємо: Зараз у Чернівецькій області близько 430 парафій УПЦ МП та 170 парафій УПЦ КП Це - історична подія, на яку в селі довго чекали, кажуть місцеві мешканці. Вона відбулась під головуванням архієпископа Чернівецького та Хотинського Германа, та священика церкви, протоієрея Дмитра Ходана, який є настоятелем храму упродовж 30-ти років.

Фото: Сергій Бухаров для ІА АСС

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Кіцмань -- національно свідомі люди! А от хто жиє в Бесарабії???

avatar

Антон

19 грудня 2018 19:29

шИРЯТЬСЯ ЧУТКИ, ЩО НА СОКИРЯНЩИНІ В ПРАВОСЛАВНУ ЦЕРКВУ УКРАЇНИ ХОЧУТЬ ПЕРЕЙТИ ПОЛОВИНА ПІДЛЕГЛИХ ТЕПЕР МОСКВІ ЦЕРКОВ. В данийчас усі приходи району належать УПЦ МП. ЛИШЕ, ЗДАЄТЬСЯ, ОДНА церква у Новодністровську КИЇВСЬКА. Але не певен, що це так, Поправте!

avatar

Мигай

20 грудня 2018 11:33

а ЯК БУДЕ В ГЕРЦАЇВСЬКОМУ РАЙОНІ?

avatar

Антон

20 грудня 2018 11:35