Церковна громада села Боянчук провела збори щодо переходу з Російської Православної Церкви  під юрисдикцію Православної Церкви України (ОНОВЛЕНО)

Церковна громада села Боянчук провела збори щодо переходу з Російської Православної Церкви під юрисдикцію Православної Церкви України (ОНОВЛЕНО)

31.12.2018, 14:48

Церковна громада села Боянчук Заставнівського району ухвалила рішення про перехід і вже розпочали процедуру реєстрації парафії

Про це йдеться на сторінці “Православні Буковини” у соціальній мережі Facebook.

“Сьогодні, 30 грудня 2018 року у селах Карапчів та Боянчук (Заставнівщина) відбувалися збори мирян щодо переходу з РПЦ під юрисдикцію Православної Церкви України. Перша інформація з сіл така – люди одностайно у цих селах висловилися за ПЦУ”, – йдеться у повідомленні.

Представники парафіяльної громади села Боянчук зустрілися з митрополитом Чернівецьким і Буковинським Данилом.

"Зустріч відбулася в єпархіальному управлінні поруч храму прп. Параскеви. З цього моменту й розпочалась процедура документального переходу на основі рішень зборів громади храму", - йдеться у повідомленні.

"Миряни з Боянчука були дуже раді зустрічі з владикою, адже чекали цього дня багато років. Архієрей подякував громаді Боянчука за виявлену мудрість та відвагу, і благословив на добрі звершення заради нашої долі і України", - зазначається у повідомленні.

"Найближчими днями ініціативна група парафіян Боянчука подасть документи до органу реєстрації Чернівецької ОДА. Натомість зараз миряни готуються до Різдва Христового і наступне богослужіння в сільському храмі відбуватиметься українською мовою", - повідомиляється у дописі.

Також "Православні Буковини" повідомили, що найближчим часом об’єднатися із ПЦУ мають намір парафіяни церковної громади села Горошівці.



Раніше повідомлялося, що 30 грудня церковна громада села Боянчук Заставнівського району ухвалила рішення про перехід з підпорядкування колишньої УПЦ МП до Православної церкви України.

Як це відбувалося, дивіться на відео сайту Заставна сьогодні:


Нагадаємо, перша громада Чернівецької області перейшла із УПЦ МП до Єдиної Помісної Церкви України 19 грудня.

ДОВІДКОВО:

Які документи потрібно мати парафіям для переходу в Православну Церкву України?

Реєстрація документів

Дорогі отці, дорогі парафіяни, провидінням Господнім в Україні непосильними трудами президента України Петра Порошенка, Верховної Ради України і титанічними трудами Вселенського Патріарха Варфоломія в Україні сформувалася Православна Церква України на основі УПЦ КП, УАПЦ і УАПЦ МП. Закликаємо всіх християн об’єднатися в єдину помісну Православну Церкву, щоб нас не використовували політики, руйнуючи між нами мир і злагоду, вносячи в суспільство чужу українському народу політику. Запрошуємо всіх ввійти в Православну Церкву України.

Для реєстрації в органах державної адміністрації необхідні наступні документи (завантажити):

Протокол зборів парафії,
Статут парафії,
Заява, з прізвищами, іменами та по-батькові членів релігійної громади,
Заява з даними паспорта і місцем проживання.
Всі документи релігійна громада готує в чотирьох екземплярах. Чинність протоколу зборів релігійної громади затверджує представник місцевої влади (сільський голова або секретар). Якщо місцева влада не згодна з рішенням громади, то це не є перешкодою для реєстрації —єпархіальне управління документи приймає. Після цього документи реєструються у нотаріуса і подаються в Обласну держадміністрацію.

Якщо в адміністрації не будуть марнувати час, то за днів десять документи повинні бути готові.

Нехай Господь допоможе нам бути єдиними в Ісусі Христі ієдиними в Українській Державі.

1