'Геніальний колектив, геніальні музиканти, геніальна музика': у Чернівцях презентували альбом романтичного фортепіано та етно-джазу  'КоКо Меланж'

"Геніальний колектив, геніальні музиканти, геніальна музика": у Чернівцях презентували альбом романтичного фортепіано та етно-джазу "КоКо Меланж"

15.05.2019, 14:19

14 травня 2019 року в Центральному Палаці культури Чернівців за організаційної підтримки громадської платформи ART'N MEDIA та за сприяння гостинного комплексу "Затишок" й обласного музею народної архітектури та побуту відбулася презентація альбому романтичного фортепіано та етно-джазу "КоКо Меланж" за участі Романа Коляди і Анастасії Колодюк.

- Аби нічого не придумовувати зацитую переднє слово з вчорашнього концерту: "Знаний піаніст, композитор, радіо і телеведучий Роман Коляда й талановита вокалістка, професійний етнолог та збирачка фольклору Анастасія Колодюк. Разом вони — «Коко Меланж». Здавалося, вони взялися поєднати непоєднуване — потужність народної пісні і проникливість фортепіано. Але ж цей мікс таки став реальністю. І до того ж, він зовсім не схожий на традиційні обробки народних пісень. «Коко Меланж» — це фольклор, зібраний Анастасією, який «одягнув» у вишукане фортепіанне звучання Роман Коляда."

- Геніальний колектив, геніальні музиканти, геніальна музика - це ті враження, які у мене залишились від вчорашнього вечора, - розповів керівник  Центрального Палацу культури Чернівців Олександр Мадей. 

 

«Ідея створити дует і спільний проект народилася, коли запросили Анастасію як вокалістку виступити з джазовим Коляда-квартетом. Тоді виконали дві пісні дуетом і зрозуміли, що нам мало, хочеться ще і почали накопичувати репертуар. Дуже скоро стало зрозуміло, що йдеться про повноцінний альбом, який стане моїм 5-м і водночас першим у дискографії нового дуету. Назвалися «КоКо Меланж» і почали їздити фестивалями. Хрещеною мамою стала Лілія Млінарич, яка запросила нас виступити на фестах «Віа Карпатіа» і «Джаз Коктебель 2018 року». Потім ще були «Віртуози Фолку» у Києві. Були презентації програми у Вінниці, Франківську, Луцьку та Рівному», - каже Роман Коляда.

За погодженням з виконавцями вхід на захід був вільним, але там стоятиме скринька, або кейс від гітари, до яких кожен охочий зміг покласти своє "дякую" виконавцям щоб відшкодувати дорогу.

Також охочі мали можливість придбати аудіоальбоми Романа та колективу «КоКо Меланж».

1