Центр Миколайчука у Чернівцях очолить головний режисер обласного театру ляльок

Центр Миколайчука у Чернівцях очолить головний режисер обласного театру ляльок

02.04.2021, 16:43

У другому турі, куди пройшли три кандидати, учасники конкурсу представили свої пропозиції щодо розвитку центру на найближчі роки.

Сьогодні у Чернівецькій міській раді відбулося засідання конкурсної комісії з обрання керівника культурно-мистецького центру ім. Івана Миколайчука, пише ІА АСС.

Претенденти подали на розгляд комісії відповідні документи і програми бачення розвитку центру. Згідно із законом, керівником закладу культури, який перебуває у комунальній власності, може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у сфері культури не менше 3 років, володіє державною мовою та здатна своїми діловими та моральними якостями, освітнім та професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Із п’яти кандидатур у другий тур пройшли троє: Володимир Ємчук, який працював в.о. завідувачем відділу охорони пам’яток історії та культури Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини, Іван Петрусяк, який обіймав різні посади в учбово-методичному центрі «Культура Буковини» та Іван Бутняк - актор та головний режисер Чернівецького обласного театру ляльок, засновник та керівник приватного театру анімації.

Після презентації програм та стратегії розвитку від претендентів члени комісії у відкритому голосуванні визначили переможця.

Більшістю голосами (4 «за» із 6) перемогу здобув Іван Бутняк.

Як розповів голова комісії Юрій Лесюк, за кілька днів має з'явитися розпорядження про призначення Івана Бутняка директором культурно-мистецького центру ім. Івана Миколайчука. Його має підписати міський голова Чернівців Роман Клічук.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1