Центр культури Буковини відвідали гості із Бразилії

Центр культури Буковини відвідали гості із Бразилії

12.01.2018, 15:05

 До майстерні-світлиці народних ремесел та декоративного мистецтва Учбово-методичного центру культури Буковини відвідали  голова об’єднання українців Бразилії Вітторіо Сиротюк разом із дружиною Еліаною та друзями з Бразилії, Португалії та Швейцарії. Поважним гостям було надзвичайно цікаво познайомитися із приватною колекцією буковинських старожитностей заслуженого діяча мистецтв України, директора  центру Миколи Шкрібляка.

 «Зараз у Бразилії проживає понад півмільйона українців, - розповідає пан Вітторіо, - і всіх нас єднає міцна родова пам’ять. До прикладу, в нас є надзвичайно сильний колектив «Барвінок», котрий відкриває світові українську автентику, об’єднує навколо звичаїв українців із різних куточків. Зізнатися, нам завжди було цікаво побачити, який він – той легендарний барвінок».

 Прадід Вітторіо Сиротюка – родом з Тернопільщини, сам же пан Вітторіо – легендарна у Бразилії особистість, у минулі роки - борець із диктатурою, громадський діяч.

 Пані Росана Колотело – внучка буковинця з Вижниччини, котрий емігрував. В пам’ять про нього пані Росана оцифрувала особисті документи дідуся (фото, паспорт, санітарну метрику) та передала у фонди Музею буковинської діаспори. «Мені дуже хотілося побачити культуру тої землі, звідки іде наш рід. Познайомитися з нею, пізнати. Тому дуже цікаво було побачити культуру Буковини, почути про звичаї та традиції, національну кухню. Це насправді цінно», - каже гостя.

 На завершення про пам’ятну зустріч колектив центру вручив поважним гостям  етнографічну та культурологічну літературу та  «Буковинський календар».

1