'Це викликає розпач, бо у країні нічого не змінилося',- експерт про справу Білика

"Це викликає розпач, бо у країні нічого не змінилося",- експерт про справу Білика

23.09.2016, 00:41

Ситуація із справою депутата Чернівецької міської ради від "Рідного міста" Ростислава Білика, який звинувачується у підкупі виборців, і його повернення, створює враження, що у країні нічого не змінилося.

 - Сум і гіркий осад викликає те, що реально постраждали студенти - потрапили під суд, отримали умовні терміни і були виключені з університету, - каже директор Буковинського центру виборчих технологій Ігор Баб’юк. – А замовники підкупу – хай навіть це і не Білик – відповідати не будуть, бо справу по факту закрито. Це викликає просто розпач, що у нашій країні нічого не змінилося, насамперед у правоохоронній і судовій системі. Або не треба було чіпати студентів і робити собі на цій справі політичний піар, або вже довести справу до кінця. Проблема не у Білику, а тому, що студентів судили, а організаторів – ні. А технології й далі будуть працювати з впевненістю про безкарність.

 Нагадаємо, народний депутат, керівник фракції "Народного фронту" у Верховній Раді Максим Бурбак вважає плювком в обличчя чернівецькій громаді повернення Ростислава Білика.

molbuk.ua

1