Цапами-відбувайлами, винними в отруєнні чернівецьких дітей, прокуратура визначила двох працівників СЕС

Цапами-відбувайлами, винними в отруєнні чернівецьких дітей, прокуратура визначила двох працівників СЕС

07.12.2012, 18:00

Під час проведення прокуратурою Шевченківського району м. Чернівців  перевірки в гімназії №1, де нещодавно отруїлися дітки, встановлено, що фахівцями  міської СЕС даний навчальний заклад у поточному році теж перевірявся. І були складені позитивні акти перевірок, - повідомив прокурор Шевченківського району  м.Чернівців Ігор  МУСТЕЦА,                

         Однак, працівники санепідемстанції  залишили поза увагою  контроль за організацією харчування, а також той факт, що в 2012 році у вищезазначеному навчальному закладі було зареєстровано 2 випадки ГГЕК (гострий гастроентероколіт), з яких один підтверджений. Крім того, 30.10.2012 року під час осінніх канікул в гімназії зареєстрували і випадок дизентерії Зонне. Епідеміологічне розслідування не проводилось, оскільки під час канікул закінчився інкубаційний період.  У той же час,  09.11.2012 року було зареєстровано протягом дня 5 випадків захворювання дітей, а 10.11.2012 року  - ще 2 випадки.

         За результатами бактеріологічного обстеження та клінічними проявами із 19 діток – п’ятьом  було поставлено діагноз дизентерія Зонне, десятьом змінено діагноз ГГЕК на функціональну діарею, одному школяреві змінено діагноз на ГГЕК встановленої етіології, викликаний клебсієлою. А ще троє  дітей виявилися носіями дизентерійної палички.

         Крім того, в ході проведення перевірки встановлено, що в період з 22 по 25 жовтня 2012 року клінічні прояви, які не виключають перебігу дизентерії, мали місце у працівника М. харчоблоку  гімназії. Даний працівник  специфічне лікування не отримував, керівництво навчального закладу не проінформував. Звернувся за допомогою в медичний пункт тільки 09.11.2012 року, коли вже тривало епідеміологічне розслідування по хворих дітках. За результатами бактеріологічного обстеження у працівника М. виявлено збудник дизентерії – шигелу Зонне.

         Відсутність контролю з боку відповідальних осіб, а також несвоєчасне реагування на порушення протиепідемічного, санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів і призвели до  настання вищезазначених наслідків.

         Тому за результатами перевірки прокуратурою району ініційоване питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності двох службових осіб органу контролю.                             

1


КОМЕНТАРІ (1)

В першу чергу потрібно було б попросити з роботи Малишевську, а не працівників СЕС.  В школах діти їдять тільки те, на чому вона може заробити. Батьки слідкуйте за меню дітей, а то буде те, що було в нашій гімназії. А Малишевську - на мило !

avatar

Вчитель

09 грудня 2012 21:37