Триста чернівецьких школярів у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом американської диригентки заспівали «Червону Руту»

Триста чернівецьких школярів у супроводі симфонічного оркестру під керівництвом американської диригентки заспівали «Червону Руту»

30.03.2013, 02:53

300 чернівецьких школярів на сцені обласної Філармонії заспівали легендарну «Червону Руту». Разом із симфонічним оркестром під керівництвом американської диригентки діти продемонстрували результати 5-тиденної роботи міжнародного музичного табору, який протягом цього тижня працював у Чернівцях.

Міжнародний музичний табір для трьохсот школярів міста, які виявили бажання навчитися протягом шкільних весняних канікул хоровому співу та грі на музичних інструментах, стартував у Чернівцях в неділю, 24 березня. Цей культурно-освітній та виховний проект відбувся з ініціативи громадської ініціативи "Рідне місто" та під керівництвом досвідченої диригентки і викладача зі США Констанції Фортунато.  Кульмінацією табору якраз і став гала-концерт у супроводі Академічного симфонічного оркестру в Обласній філармоніїї 29 березня.

Як запевнила кореспондента www.buknews.com.ua Констанція Фортунато, кожна дитина має музику всередині себе. Тому своє завдання вона бачила в тому, щоб допомогти дитині повірити у власні можливості, почути в собі музику, відкрити її для себе. За словами диригентки, за 35 років реалізації подібних проектів ше жодного разу не було такого, щоб їй не вдалося розкрити таланти дітей. Кожна дитина є музично обдарованою. І навіть якщо діти не стануть професійними музикантами, позитивний ефект від занять музикою залишиться з кожним учасником такого табору на все життя.

- Дехто каже, як - це неможливо! Навчити співати і грати на музичному інструменті всього за 5-7 днів. Ви переконалися, що це цілком можливо. Це були веселі й захопливі заняття - співати і грати. Ми зробили цей проект для дітей разом з громадською організацією "Рідне місто", за підтримки міської влади, тому, що сповідуємо спільну філософію служіння громаді. Адже результати фінального дитячого виступу - живий приклад того, що спільно діти можуть досягнути більшого, ніж поодинці. Те саме з громадою. Тому я щиро вдячна "Рідному місту", особисто панові Андрію Білогорку, які запросили мене в Чернівці для реалізації цього унікального проекту. Для нас це запрошення до Чернівців від "Рідного міста" - велика честь, - нагодосила Констанція Фортунато. - Мені відомо, що "Рідне місто" багато робить саме для розвитку місцевої громади. Тому переконана, що це тільки початок нашої плідної співпраці. У нас, як я вже казала, одна філософія, одна місія виховання громадян свого рідного міста, своєї рідної держави. А разом ми надихнемо громаду музикою, що змінює життя.

Власне побачити і оцінити результати цієї роботи змогли усі охочі.

1