Три чернівецькі бібліотеки перемогли у престижному проекті

Три чернівецькі бібліотеки перемогли у престижному проекті

22.01.2015, 14:37

У проекті «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек» було задіяно 95 кандидатів

Наприкінці 2014 року Програма «Бібліоміст» спільно з ГО «Центр Медіареформ» запросили бібліотекарів з різних регіонів України взяти участь у проекті «Створення регіональних бібліотечних піар-офісів». 

Цьогоріч у проекті було задіяно 95 кандидатів. Це бібліотеки Буковини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Києвщини, Львівщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Тернопільщини, Харківщини, Херсонщини, Хмельниччини, Черкащини, Чернігівщини. У результаті було визначено 26 фіналістів, які позмагалися за створення на базі своїх бібліотек сучасних піар-офісів, - передає прес-служба Чернівецької міської ради.

До фіналу потрапили і три чернівецькі бібліотеки: Бібліотека-філія №1 КБУ ЦБС, Центральна міська бібліотека та Муніципальна бібліотека ім. А. Добрянського. Кожен піар-офіс отримає ноутбук для забезпечення роботи офісу з комунікацій з медіа та широкою громадськістю, а також консультаційну підтримку тренерів упродовж впровадження проекту (лютий – травень 2015 р.)». 

Довідка. Проект спрямований на здійснення поступових кроків у напрямку покращення іміджу бібліотек, промоції їхньої діяльності, на рух до більш активної соціальної функції (зокрема, на вияв соціальних ініціатив, участь у вирішенні актуальних соціальних завдань, на постійну взаємодію, співпрацю з іншими соціальними суб’єктами). Сучасна бібліотека має бути і популяризатором своєї діяльності, і експертом з бібліотечної справи, який враховує сучасні потреби користувача, а також уміє залучати максимум сучасних технологій, засобів задля поширення інформації у ЗМІ, задля демонстрації своєї діяльності, популяризації читання.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради. 

1