Перші чернівецькі мільйонери задекларували свої доходи

Перші чернівецькі мільйонери задекларували свої доходи

05.04.2013, 16:28

У декларації про доходи двоє чернівецьких мільйонерів повідомили про продаж нерухомого майна, один - про отримання майна за договором дарування. Загальна сума задекларованого ними доходу складає 5,6 млн. грн.

Загалом, на початок квітня про отримані доходи вже відзвітувало понад 650 платників, які поповнять місцеву скарбницю на 1,7 млн. грн.

Найбільша кількість декларантів - спадкоємці (217 жителів обласного центру), які сплатили понад 200,0 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб; 160 чернівчан, які отримали майно за договорами дарування, задекларували свої доходи на понад 410 тис. грн. податку. За підсумками минулого року 68 наших земляків перерахували до бюджету близько 40,0 тис. грн. податку від інвестиційного прибутку.

Доходи від оренди (житлового найму) нерухомого майна вже задекларували понад 60 чернівчан, які сплатять до місцевої скарбниці майже 500,0 тис. грн.

З початку кампанії декларування вже подано понад 700 декларацій на податкову знижку. Загальна сума, яку повернуть декларантам складає 777,0 тис. грн.

З цієї кількості 617 - витрати у вигляді коштів, сплачених платником податків на користь закладів освіти; 37 - частина процентів сплачених за користування іпотечним житловим кредитом; 54 чернівчанина включили до податкової знижки витрати на сплату страхових платежів, 5 - пожертвування неприбутковим організаціям. Троє чернівчанок повернуть собі частину коштів, витрачених на оплату репродуктивних технологій.

Нагадаємо, декларацію можна подати до 1 травня. Це можна зробити у податковій інспекції або через Інтернет. Про це повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях.

1