Троє буковинців отримали міжнародну премію

Троє буковинців отримали міжнародну премію

07.04.2021, 20:47

Приємна новина надійшла з Нью-Йорка – тут проголошено лауреатів Літературно-наукового конкурсу Фундації Українського Вільного Університету.

Жюрі у складі Марія Поліщук, Ольга Воляник Кузишин, Леонід Рудницький, Ігор Мірчук та Ігор Николюк прийняла остаточне рішення щодо відзначення преміями лауреатів Літературно-Наукового конкурсу імені Воляників-Швабінських за праці,  видані у 2019 році.

Приємно відзначити, що серед переможців – троє буковинців.

Отож, високими преміями відзначено:

Мирослава Лазарука за роман у новелах “Чорторийські марева-видіння“, у якому автор яскраво висвітлює світ формувань розкриття таланту неповторної особистості Івана Миколайчука.

Володимира Антофійчука за монографію “Голос твій ніколи не лукавив“: Михайло Михайлюк в українському літературному просторі Румунії”. У цій книзі описується формування українського літературного простору в Румунії, де українці дуже часто поставлені в умови виживання.

Галину Тарасюк за поезії “Осінній благовіст“" (Київ, "Барми", 2019 р.).. Як осіннє листя – чудове та неповторне, так кожен вірш поетеси ідейний та актуальний сучасному читачеві.

Щиро вітаємо краян з визнанням!

Василь ГЕЙНІШ

 

1