'Транспортна бомба', або підземний перехід на проспекті виявився ширмою для  нового підземного торговельного комплексу?

"Транспортна бомба", або підземний перехід на проспекті виявився ширмою для нового підземного торговельного комплексу?

26.10.2016, 16:13

Деякі подробиці питання на своїй сторінці у ФБ повідомив радник міського голови Андрій Олійник. 

- Нарешті в Чернівцях знайшовся інвестор, який зголосився побудувати на проспекті підземні переходи.. 

І все було б добре, якби даний соціальний внесок в розвиток транспортної інфраструктури міста не був нічим іншим, як назвою будівництва нового підземного торгівельного комплексу.. 

Враховуючи, що площа орендованої земельної ділянки становить 1,4 га і, за намірами, розташована під проїжджою частиною дороги, загальна площа об'єкту сягне 14 тис квадратних метрів.. Нехай торгова площа буде 10 тис квадратів.. Тоді, відповідно до ДБН, по мінімуму такий об'єкт для експлуатації повинен мати паркінг на 500 автомобілів.. 

Тепер головне питання, - куди там втиснути 500 паркомімць?

Під землю другим рівнем? Сумніваюся,- подивіться на приклад Києва з підземними комплексами Глобус, чи Квадрат,- парковки в них відсутні.. 

Виходить, і у нас ці 500 автомобілів відвідувачів тільки цього комплексу будуть абияк запарковані на узбіччі проспекту, чи Небесної сотні..

Так і зараз з парковкою величезна проблема навіть для існуючої комерції - все забито під зав'язку, ще вчора конче необхідно було передбачати кошти і комплексно підходити до цієї проблеми - робити паркувальні кишені, розширення дороги тощо..

Сподіваюся, що зараз, під виглядом благих намірів, ми не отримаємо справжню транспортну бомбу в цьому перенавантаженому місці і забудовник не побудує просто тисячі квадратів комерції, а потім випадково забуде про паркінг...

ДОВІДКОВО:

 Підприємство-підрядник завершує розробку проекту, який передбачає облаштування підземних переходів в районі перехрестя вулиць Небесної Сотні та проспекту Незалежності до зупинки «Мікрорайон» та на проспекті Незалежності від вул. Шухевича до вул. Сторожинецької. Про це йдеться у відповіді міської ради на електронну петицію з проханням облаштувати на Проспекті підземні переходи

  "Повідомляємо, що станом на сьогодні приватне підприємство «МЗМ», якому за рішенням Чернівецької міської ради від 04.04.2007 року було надано земельну ділянку площею 1,397га під будівництво системи підземних пішохідних переходів, торговельних закладів з підземним паркінгом, ведуться передпроектні роботи з облаштування підземних переходів в районі перехрестя вулиць Небесної Сотні та проспекту Незалежності до зупинки «Мікрорайон». Дане будівництво розділене на 4 черги. На даний час вказане підприємство замовило оновлення вихідних даних для проектування та погодило проект на зміну наземних транспортно-пішохідних зв’язків. 

 Окрім цього, проект детального плану території багатоквартирної житлової забудови, обмеженої вулицями Героїв Майдану, Рівненською, Сторожинецькою та проспектом Незалежності, який затвердженого рішенням сесії Чернівецької міської ради від 26.05.2016р. №264, передбачає облаштування 2 підземних переходів на проспекті Незалежності від вул. Шухевича до вул. Сторожинецької. 
 
Про подальший хід реалізації цих проектів інформуватимемо громаду Чернівців", йдеться у повідомленні. 
1