Топорівчани увіковічнили героїв «Небесної сотні» та воїнів АТО

Топорівчани увіковічнили героїв «Небесної сотні» та воїнів АТО

04.11.2014, 12:52

У неділю, 2 листопада 2014 року, в Топорівцях перед приміщенням сільської ради на площі «Небесної сотні» за участю голови районної державної адміністрації Віталія Балти та голови районної ради Романа Кригана відкрито пам’ятник-монумент героям «Небесної сотні» та загиблим воїнам в АТО, який символізує вічну гордість держави.

Розпочали дійство із хвилини мовчання та салютом вшанувавши мужніх героїв, запалили свічу пам’яті про загиблих українських патріотів у столиці та на Сході України.

Вчителем історії Л.Збирою згадано про трагічні лютневі події 2014 року, що мали місце на Майдані Незалежності. За офіційними даними сьогодення пропало безвісти 104 учасники протесту, а загиблих та померлих від ран 108 українських патріотів.

Керівники району, звертаючись до громадськості села зазначили «що пам’ятник нагадуватиме нам не лише про трагічні сторінки в історії молодої держави, а і про наш обов’язок більше не допустити таких повторень. Ніхто не в праві забути дні, коли в ім’я віри і правди були розстріляні майданівці та учасників АТО, які віддали своє життя за територіальну цілісність і незалежність України».

Зі сльозами на очах присутні слухали виступ та вірші топорівчанки Олени Пелех, матері пораненого сина-воїна Збройних сил України, учасника антитерористичної операції.

Також, духовенство зі спільною молитвою жителів села освятило монумент та провело панахиду за загиблими. Присутні поклали живі квіти зі словами «Ніколи не забуде Україна-ненька славних героїв, що пішли від нас…».

Джерело: Новоселицька РДА

1