Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької облради

Тіньовий бізнес депутатів Чернівецької облради

21.04.2016, 14:21

Кожен четвертий депутат Чернівецької облради приховав свій бізнес у деклараціях за 2014 рік.

Чернівецька обласна рада VII скликання налічує 63 депутата. З них 16 не задекларували або не повністю задекларували свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).

Депутати приховали від декларацій щонайменше 29 фірм. У 22 випадках йдеться про бізнес самих депутатів, у 6 – членів їх родин, 1 випадок спільного родинного бізнесу.

Депутат від «Нашого краю», директор ТОВ «Родничок» Іван Семенюк вказав в своїй декларації розмір внесків до статутного капіталу підприємств у сумі 257 тис грн. Втім, за даними ЄДРПОУ, у фірмі «Родничок» розмір його внеску становить 55 млн грн, а у фермерському господарстві «Родина-С» – 10,35 млн грн.

Крім того, щодо розміру внесків членів сім’ї, то Семенюк вказав їх у сумі 849 тис грн. Водночас, за даними Держреєстру, розмір внеску дружини депутата Аліни Семенюк у фірмі «Саторі» становить 2,89 млн грн, а діти директора «Родничка» Віра-Віолетта та Марина Семенюк у двох фірмах – ПП «Роднічок Тревел» та ТОВ «Буддеталь» – мають внески на загальну суму 20 млн грн.

Депутат від фракції «Народний контроль», директор з виробництва ТОВ БФ «Чернівціжитлобуд» Володимир Мороз в своїй декларації вказав розмір внесків до статутного капіталу підприємства у сумі 3,56 млн грн. Саме таким є внесок Володимира Мороза у фірмі «Чернівціжитлобуд». Втім, депутат має частки як мінімум ще в 5 підприємствах, про розмір внесків до яких він не повідомив.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян («Батьківщина») задекларував розмір внесків до статутного капіталу підприємств у сумі 97 тис грн, а розмір внесків дружини  Ганни Мунтян – у сумі 3 тис грн. Втім, голова облради не вказав у декларації, що дружина має ще один внесок у сумі 100 тис грн у «Чернівецькому хлібокомбінаті МІМ».

Найбільше порушників виявилося у фракції партії «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – 4 особи. На другому місці Аграрна партії України та «Батьківщина» – по 3 депутати. Окрім того не задекларували або не повністю задекларували свій бізнес 2 депутати від «Народного контролю», а також по одному депутату від «Нашого краю», «Свободи», Укропу та Радикальної партії Олега Ляшка.

Стосовно сфери незадекларованого бізнесу, то 11 фірм пов’язані з будівництвом та нерухомістю, 6 – з сільським господарством та продуктами харчування, 3 – з торгівлею, ще 3 – з напоями, тощо.

Нагадаємо, згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен п’ятий депутат Чернівецької міської ради приховав свій бізнес у деклараціях за 2014 рік. Лідирують представники "Рідного міста"

1


КОМЕНТАРІ (1)

І знову Муня!?? Скільки можна, пане мунтян, брехати і не говорити правду. Гнати в шию треба таких ділків.

avatar

Юрій

21 квітня 2016 13:18