Тіміш  визначав пріоритети розвитку  Острицької ОТГ  і напрямки допомоги сільським амбулаторіям району

Тіміш визначав пріоритети розвитку Острицької ОТГ і напрямки допомоги сільським амбулаторіям району

31.05.2018, 22:05

Сьогодні народний депутат України Григорій Тіміш відвідав Острицьку громаду, де разом з активом села на чолі з головою ОТГ Василем Цурканом  спільно визначали пріоритети і напрямки співпраці.

- Громада може похвалитись бюджетом розвитку в три мільйона, працює над створенням максимальних умов не тільки існування, але і розвитку соціальної інфраструктури сіл ОТГ, - розповів Григорій Тіміш. - Приміська позиція громади відкриває інвестиційні можливості селам Острицької ОТГ, тому ми довго обговорювали можливість впровадження цікавих проектів зі створення земельної карти для потенційного інвестора, з розвитку туристичної інфраструктури тощо. Також в процесі дискусії з’явились нові ідеї транскордонної співпраці, це є одним з шляхів додаткових фінансових надходжень. В очах присутніх читалась впевненість і велике бажання змінити свою громаду, вони насправді почувають себе творцями майбутнього своїх сіл і це приємно! 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.

Наступним пунктом роботи народного депутата України на окрузі стало вирішення проблемних питань сільської медицини. 

- Герцаївському центру первинної медико-санітарної допомоги потрібна допомога, - розповів Григорій Тіміш. - Під таким гаслом сьогодні зустрілися з головним лікарем ЦПМСД Дмитром Георгійовичем Годорогом  та колективом лікарів центру та сільських амбулаторій Герцаївського району та Герцаївської й  Острицької ОТГ. Мережа закладів давно не отримує елементарної фінансової допомоги, та й кроки реформ найгірше відчуваються саме в сільський місцевості. Медичні установи Герцаївщини давно потребують суттєвої фінансової підтримки, таку ситуацію, на жаль можемо спостерігати і в інших закладах Глибоцького, Сторожинецького та Новоселицького районів. Окрім визначення об’ємів субвенції на створення бодай елементарних умов праці лікарів, обговорили з присутніми медичними працівниками позитивні і негативні сторони реформи, говорили про зарплатню, пенсії та розвиток сільських територій. Сподіваюся, що до кінця літа цього року нам вдасться здійснити частину обіцянок.

1