'Фірташ, ваш земляк, разом з Януковичем на одній операції вкрали два мільярди доларів', - Тетяна Чорновол у Чернівцях (готується відео)

"Фірташ, ваш земляк, разом з Януковичем на одній операції вкрали два мільярди доларів", - Тетяна Чорновол у Чернівцях (готується відео)

14.02.2014, 14:58

У п’ятницю 14 лютого  2014 року відбулася прес-конференція координаторів Київського та Чернівецького Автомайданів. Спеціальний гість - Тетяна Чорновол. Тетяна Чорновол - журналістка та активістка Євромайдану , Віктор Ткаченко - координатор Київського Автомайдану та Олексій Коломієць – координатор Чернівецького Автомайдану говорили про сьогоднішні події в Україні. 

Деякі тези Тетяни Чорновол у ФБ виклала журналіст Nadiia Babynska:

От. Прогрес корупції від Чорновол: до 2010 я писала про корупцію на мільйони, після 2010 - про корупцію мільярди, а останнім часом - про корупцію на мільярди доларів.

І ще теза - на вибори Таня йти не збираєтьс. Аби її діяльність не сприймалась як заангажована. Не найближчі вибори.

 І ще. Про опозицію - вона не була рішучою, бо свого часу громадськість не стала на захист Тимошенко.

– Кожен може потрапити під репресивну машину, на одному майдані влада не зупиниться, – заявила Тетяна Чорновол. – Коли на мене скоїли напад, то була одна ціль – убити мене. Коли виходили нападники з автомобіля, то на авто регістраторі залишився звук, коли невідомий у автівці наказав убити мене.

За словами громадської діячки, вона роками працювала проти влади, яка наказала знищити її фізично, зокрема йдеться про президента Януковича та його оточення. Вона зауважила, що те, чого вони не розуміють, не знають і не контролюють – вони бояться.

Т.Чорновол: Різниця між Сходом і Заходом України. Відео MrsDianaCrow (chas.cv.ua)

Тетяна Чорновол сказала, що нині Київ переживає реалії справжньої війни.

"Зараз ми в Києві постійно живемо у реаліях війни: коли люди прокидаються від якогось шуму на подвір’ї і визирають, чи не горять їхні автомобілі. Коли ти йдеш по вулиці, і озираєшся, чи немає якихось людей у спортивних кросівках. Коли ти кожен ранок дивишся Інтернет, і переглядаєш, чи немає серед списку людей, з якими щось сталося, твоїх друзів. Тобто, ти до того настільки звикаєш, що не звертаєш великої уваги на прізвища людей, які тобі невідомі. Тому що вони невідомі – ти просто дивишся друзів. Це настільки ненормально!", - розповіла активістка.

"Пригадую, я тільки приїхала з лікарні. Перший ранок вдома – побили мого друга з Автомайдану Ярослава Гончара. Другий ранок – пропав мій друг Ігор Луценко. При чому, прибігає мама до мене вранці і мені кричить, що Луценка вкрали. А з такою надією питаю: "Якого?". (сміється, - авт.). Тобто, ви розумієте… Ні, я добре ставлюся до Юрія Луценка, але Ігор Луценко – це мій близький друг. Уявляєте, якщо вже з надією питаєш такі речі. І коли я почула ім’я Ігор, то була більша катастрофа. Хоча це не нормально. Цілу добу шукали Ігоря. Тільки він якимось дивом знайшовся", - додала вона.

Разом з тим, Чорновол повідомила, чому вона вирішила піти з журналістики і зайнятися громадяською діяльністю.

"Так вийшло, що півтора роки тому я публічно назвала Януковича ворогом. Але навіть тоді я не була так впевнена, що в Україні розпочнеться справжня війна. Ми зараз маємо справжню війну, в якій ми втрачаємо наших друзів, найкращих українців. У свій час я була тропі військового конфлікту. Я була у Чечні у 2000 році. Коли я була в Грозному, перша думка, яка до мене прийшла, це те, що слава Богу, що я можу повернутися в Україну. Слава Богу, що в нас така мирна, хороша, затишена, комфортна країна. Тепер ця війна прийшла на київські вулиці – ті вулиці, на яких я виросла", - сказала вона.

Я довгий час працювала журналістом, займалася корупційними розслідуваннями. В принципі свою журналістську кар’єру я закінчила цієї осені, коли зробила розслідування про те, як Фірташ, ваш земляк, разом з Януковичем на одній операції вкрали два мільярди доларів. Я так зрозуміла, що нічого більшого вже писати не потрібно. Якщо на одній операції крадуть два мільярди доларів, і ні Фірташ, ні президент, які брали в цьому участь, не бажають це навіть коментувати, то журналістика померла, бо ми ні на що вже не можемо вплинути. Після цього вони вже перейшли до вбивств. Спочатку було розграбування України, потім вже почалися бандитські дії, накази на катування людей, вбивства людей. І розумієте, що страшно? Важко переступити через перший наказ, тобто дати наказ на перше пролиття крові. А від першого до масового вже не важко… Ця межа вже набагато легше переходиться", - сказала Тетяна.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

avatar

Alexandr Савенков

13 лютого 2014 21:25

запитайте її коли буде стання про маєтки та закордонні рахунки сімей Тимошенко, Яценюка та олігархів із фронтів ВО Батьківщина

чоловік в УДАРі тому запитайте коли буде стаття про маєтки та закордоні рахунки олігархів з УДАРу

а вона,як в кінокомедії каже "все царь,царь..."  та виявляється царський росадник нічим не менший на фронтах ВО Батьківщина та УДАРу

Дякую заздалегідь тим журналістам які зададуть таке запитання що задають не тільки у нас але й по усій УКРАЇНІ.

avatar

Неля

14 лютого 2014 10:07

Боягузливі боти, прийдіть і самі запитайте, а не смердіть з-за рогу і потім боягузливо ховаєте голову!
avatar

Ботам

14 лютого 2014 15:40

кому тынах нужен вместе со своей майдой шизофреничкой)))))))

avatar

Ботаму

14 лютого 2014 21:08