Тепер вже й Папієв слідом за Галицем визнав, що Мунтян має рацію

Тепер вже й Папієв слідом за Галицем визнав, що Мунтян має рацію

25.06.2013, 22:40

Голова облдержадміністрації Михайло Папієв незадоволений ситуацією у лісовій галузі краю. Про це губернатор заявив сьогодні, 25 червня, під час апаратної наради голова облдержадміністрації Михайло Папієв, повідомляє прес-служба ОДА.

"Я помітив, що впродовж дня у різних напрямках навантажені деревиною автомобілі курсують шляхами області – везуть ділову деревину, а в документах вказано, що дрова, - сказав керівник крайової виконавчої влади. - Так бути не може і цьому необхідно поставити край – вивозитися повинен лише сухостій".

За словами Михайла Папієва, було б правильно взагалі заборонити вирубку лісу, аж допоки не буде наведено лад з сухостоєм.
"Я абсолютно незадоволений ситуацією у наших лісах, як ведуться рубки, і тому, очевидно, ми разом з журналістами проконтролюємо роботу лісівників уже найближчим часом", - констатував Михайло Папієв.

Це стосується, за його словами, і безконтрольної вибірки гравійно-піщаної суміші з буковинських річок, і ремонту доріг в регіоні.

"В області ремонт доріг не закінчився акцією за участю преси – роботи мають продовжуватись не меншими темпами, - поставив завдання голова облдержадміністрації. – Мені потрібна якісна робота, і я вимагатиму цього від керівників відповідних служб. Хто не справлятиметься з виконанням безпосередніх обов’язків – шукатиме іншу роботу".

Михайло Папієв повідомив, що ініціюватиме розгляд цих питань на колегії облдержадміністрації, а також на сесії крайового парламенту.

Кількома днями раніше майже слово в слово те саме в інтерв"ю "Чернівці Times" сказав перший затупник крайового намісника пан Галиць.

- Ч.Т. У вівторок була прес-конференція Івана Мунтяна, де він говорив про катастрофічну ситуацію з буковинськими лісами, які нещадно вирубують. І це він пов’язував безпосередньо з роботою облдержадміністрації. Що б Ви йому відповіли?, - запитав у першого заступника голови ОДА Георгія Галиця журналіст «Чернівці таймс» в ексклюзивному інтерв’ю. Зважаючи на суспільну значимість висловлених в цьому інтерв'ю думок, а також достеменно знаючи те, що таке інтерв'ю справді записувалося, редактор BukNews Юрій Чорней ухвалив рішення про його передрук на сайті www.buknews.com.ua. Порівняно з оригіналом, розміщеним на сайті "Чернівці таймс", змінено лише заголовки під стиль BukNews.


- Я б відповів, що ліси дійсно нещадно вирубуються. Але пов’язувати це з роботою нашої команди не можу. Навпаки, сьогодні ми говоримо про те, що зараз керівництво адміністрацією дуже предметно зайнялося захистом лісу, наведенням порядку. А Івану Мунтяну хочу нагадати такий приклад, коли недавно були дуже серйозні проблеми із дорогами, ми створили депутатську комісію громадську, щоб все таки спробувати вийти із ситуації. Запросив туди Івана Мунтяна, як недавнього керівника Служби автомобільних доріг, жодного разу він не прийшов. Якщо зараз лісами буде займатися такий орган, запрошую Івана Мунтяна, щоб взяв участь і щось зробив. Є велика проблема із лісами. У наших лісів три власники, і жоден з них немає відношення до ОДА. Частина лісів належить Державному лісовому агентству України, яке безпосередньо призначає керівників лісництв, частину належить міністерству аграрної політики, а частина – міністерству оборони. Зараз, до речі, з ініціативи нашого губернатора Михайла Папієва вийшов указ Президента – №307 від 24 травня, де йдеться про те, щоб поставити під контроль державних адміністрацій так звані територіальні підрозділи центральної виконавчої влади. Щоб не було відомчих власників. Це питання постає при кожній владі. На якийсь час регіональні еліти відвоюють собі право контролю, а потім все повертається знов до центру. Таке перетягування ковдри. В лісах серйозні проблем, але я б і не списував тільки на недосконалу систему управління, недосконалі закони, хоча це є. Найбільша проблема у менталітеті. Якщо аналогію навести, це так, як тут відбувалося після війни. Свої ж здавали, свої ж розкуркулювали, свої ж — забирали майно. Коли я у вихідні іноді відпочиваю у Георгія Березовського за Красноїльськом, на тій його горі. Одні йдуть до церкви у неділю, а зліва й справа дзижчать бензопили… Це ж не приїжджають з Донецьку, чи монголи якісь.. Це свої люди, місцеві браконьєри, вони знаходять якісь зв’язки з екологами, правоохоронцями.

- Ч.Т. Ви мали б проявити громадську активність…

- Я проявляю. Зараз у нас буде чергова кампанія щоб навести порядок з тим, що робиться у лісах. І ми будемо апелювати до громадськості, тому що зрозуміло, що без їхньої підтримки ми цього не зробимо. До громадських організації, політичних партій, до ЗМІ.

А почалося все з гучного обурення ситуацією у лісах, яке під час прес-конференції висловив голова Чернівецької обласної  організації "Батьківщина" Іван Мунтян.

 

1


КОМЕНТАРІ (4)

 Мунтяна  треба  призначити  першим  заступником губернатора, а гуляку Георгія Галиця- головним лісничим Буковин. Як лісничий, він, як  і  скрізь, де він  працював,  буде  поганий, АЛЕ ШКОДИ ДЕРЖАВІ І  ОБЛАСТІ БУДЕ  МЕНШЕ.  Можна  ще  призначити нач. Кіцманського  рай.ШРБУ.  Папієву  теж  уже пора  видивлятись для  себе  посаду,що відповідає здібностям.

avatar

Тарас

25 червня 2013 18:21

Цікаво, як розгортатимуться події далі. Невже лісівники дозволять витирати об себе ноги! Невже у них не стане гідності захистити честь свою і своєї професії!

avatar

Ісаченко

25 червня 2013 21:33

Наша пісня стара й нова - починаєм її знову. Періодичність виконання - раз на три роки  ( у кого хороша пам"ять). Так що не Мунтян тут Чингачгук Зірке Око. Бідака робить собі піар, благо, є на чому, бо а лісова галузь - чи не єдина в області, яка працює. Так дрова чи сухостій хвилюють владу?Якщо сухостій - де його переробляти і т. д. і т.п. Одне слово, вершини  еколномічного мислення влади.

avatar

Микола

26 червня 2013 16:07

avatar

знаючий

09 липня 2013 14:03