Тепер в ангарі біля кладовища на Зеленій не тільки незаконно торгують, а й годують (ВІДЕО)

Тепер в ангарі біля кладовища на Зеленій не тільки незаконно торгують, а й годують (ВІДЕО)

08.02.2017, 13:26
Ангар навпроти ринку на вул. Зеленій у Чернівцях - прихисток для оптовиків та стихійних торговців під час морозів. Бо ж улітку вони тісняться на тротуарах біля кладовища, а щойно вдарили морози, усі збіглись під дах ангару. Дарма, що торгувати там вони не мають права. Бо ж фактично і юридично він із ринком не пов'язаний. Тож і перевіряти його ніхто не може. Та між автобусами з продукцією і харчами, які продають просто з землі, облаштували 2 кафе, в яких годують продавців та відвідувачів. Ми вирішили перевірити, в яких умовах харчуються чернівчани та чи все законно, йдеться в сюжеті ТВА.
 
Вікторія, продавчиня першого кафе, зустріла нас приязно, та пустила на кухню, навіть не звернувши уваги на те, що ми без халатів та шапочок. Та, певно, у цьому закладі так не прийнято, бо ж і шеф-кухар не стежить за цими вимогами.
 
У цьому кафе вам і чарочку наллють і цигарок продадуть, бо ж, кажуть, мають відповідну ліцензію. А от касового апарата у них немає.
 
Та, відповідно до закону, якщо у закладі продають алкоголь, то має бути і касовий апарат.
 
Та й із санітарними вимогами у закладі не дуже.
 
Та про це кафе у відділенні Держпродспоживслужби навіть не чули.
 
- Об'єкт повинен за 10 днів до початку функціонування зареєструватись як потужність. Таких відомостей про цей об'єкт у нас немає, - повідомила Наталія Проданик, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дерпродспоживслужби м. Чернівці.
 
Не знають і про сусідній заклад, до якого нас не впустили.
 
Двері зачинили, світло вимкнули і говорити з журналістами навідріз відмовились. І не дивно, якщо у Держпродспоживслужбі ані це, ані попереднє кафе не зареєстровані, а отже, вони незаконні.
 
Але продавцям, які торгують в ангарі, все одно, законні кафе чи ні, і чи дотримуються там санітарних норм.
 
Та й продавці самі торгують харчами просто з землі. А контролюючі органи, може, й бачать, та зробити з цим нічого не можуть.
 
- Планові заходи скасовані, тобто мораторій накладено на перевірки. Підставою для проведення позапланових заходів є звернення від суб'єкта про порушення вимог чинного законодавства. Наразі теж таких звернень до нас не надходило і ми не знаємо, про який об'єкт йде мова, - пояснила Наталія Проданик, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дерпродспоживслужби м. Чернівці.
 
Тобто заклади ніхто не має права перевірити, поки хтось не отруїться та не потрапить до лікарні. І навіть якщо постраждалий напише скаргу до Чернівецького відділення Держпродспоживслужби, перевірять заклад лише за умови, що з Києва дадуть згоду.
 
- Нам потрібна згода з Києва, з центрального органу виконавчої влади на таку перевірку. Інакше ніяк, - запевнила Наталія Проданик, начальниця відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Дерпродспоживслужби м. Чернівці.
 
Ми все ж вирішили написати скаргу до Держпродспоживслужби, аби заклади хтось таки перевірив, а в ангарі, поблизу ринку на вул. Зеленій, таки навели лад.
 
Джерело: ТВА
 
1


КОМЕНТАРІ (1)

До "джерела" ТВА!

Як ти такий свідомий то чому ховаєшся під "джерелом"? Що зробити офіційну заяву кишка тонка? Для кого ти це пишеш? Ти ж знаєш, що по цьому доносу без офіційного заявника Наталія Проданик не побіжить перевіряти цю кляузу. От і вір після цього таким "чесним та правиьним" працівникам преси які люблять себе називати пятою владою. В народі кажуть, яке їхало, таке і здибало. Яка преса така і влада. 

avatar

08 лютого 2017 21:42