Теофіл Бауер розповів за що, як і за кого проголосували українці в Румунії

Теофіл Бауер розповів за що, як і за кого проголосували українці в Румунії

28.05.2014, 14:39

Посол України в Румунії Теофіл Бауер провів прес-конференцію для провідних румунських ЗМІ.

Головна увага виступу керівника дипустанови  була зосереджена на тому, що вибори Президента України 25 травня 2014 року відбулися вільно і демократично у повній відповідності до національного законодавства та міжнародних стандартів та стали історичним успіхом українського народу та його демократичної держави.

Надзвичайний і Повноважний посол України в Румунії Теофіл Бауер переконаний, що на проведених виборах Президента українці з усього світу проголосували за мир і європейське майбутнє своєї держави.

Про це дипломат заявив на прес-конференції в Бухаресті, передає власний кореспондент Укрінформу .

«Нинішні вибори Президента України - це загальний успіх українського народу і його демократичний вибір, своєрідна відповідь на російську агресію. Усі вони проголосували за мир і європейське майбутнє своєї держави», - підкреслив Бауер.

Посол особливо відзначив при цьому, що «результати голосування свідчать ще й про те, що українці готові захищати свою державу».

Відповідаючи на запитання присутніх журналістів, керівник української дипломатичної установи надав відповіді щодо активності громадян України на виборах, продовження АТО на Сході країни, готовності та  відкритості України  до інтенсивного двостороннього та багатостороннього діалогу на найвищому рівні, а саме подальшого розвитку відносин з РФ та українсько-румунсько-польського співробітництва у транспортній сфері.

За підсумками голосування на закордонних виборчих дільницях при Посольстві України в Бухаресті та консульстві в місті Сучава 65 % виборців віддали свої голоси Петру Порошенку. Друге і третє місце зайняли, відповідно, Юлія Тимошенко та Сергій Тігіпко.

На прес-конференції були присутні журналісти провідних ЗМІ Румунії: телеканалів (Діджі 24, Б1 ТВ, ТВР, Реалітатя ТВ), радіо (Українська редакція Всесвітньої служби Радіо Румунія), агентств Медіафакс та Аджерпрес, а також періодичних видань Союзу українців Румунії (газета "Вільне слово", "Кур‘єрул українян").

За матеріалами http://romania.mfa.gov.ua та http://www.ukrinform.ua

1