Технологічне обладнання з переробки молока вручать сьогодні у Панці

Технологічне обладнання з переробки молока вручать сьогодні у Панці

07.06.2012, 15:01

Вручення  технологічного обладнання першому в Україні кооперативному  молокопереробному  підприємству «Молочний край» в с. Панка Сторожинецького району Чернівецької області

 Запрошуємо представників засобів масової інформації 7 червня 2012 р. о 14:00 відвідати церемонію вручення технологічного обладнання з переробки молока для молокопереробного підприємства, заснованого першим в Чернівецькій області Об’єднанням сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар Підгір’я» в рамках проекту «Розвиток молочної галузі на Буковині», що впроваджується Міжнародною благодійною організацією «Добробут громад» за підтримки обласної та районної влад.

Час проведення заходу: 14:00 – 17:30

Місце проведення заходу: територія Сільськогосподарського кооперативного підприємства «Молочний край», вул. Івана Франка 1 А, с. Панка, Сторожинецький район, Чернівецька обл.

Проект отримав підтримку у розмірі більш ніж 3 млн. грн. від партнерів – Міжнародної благодійної організації «Добробут громад» (Heifer-Ukraine), Чернівецької обласної та районної (Сторожинецький район) рад, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) «Новобросківецький», «Стор-Агрогромада», «Комарівська нива».

Проект має на меті забезпечити стабільне зростання доходів місцевих сільських родин через підвищення прибутковості виробництва молока шляхом його переробки. Молокопереробне підприємство розташоване у с. Панка Сторожинецького району Чернівецької області, потужність виробництва – 12 тон за зміну. Постачати молоко на підприємство будуть селянські родини, об’єднані у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи району. Планується відкрити додатково 8 молокоприймальних пунктів у сусідніх селах.

Проект буде впроваджуватись на базі Об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар Підгір’я». Планується забезпечити виробництво продукції за узгодженим ланцюгом: виробник – молокоприймальний пункт кооперативу – молокопереробне підприємство «Молочний край». Це дозволить підприємству переробляти прогнозовані об’єми молока високої якості  та підвищувати доходи  місцевих дрібних виробників молока, які заснували це підприємство.

 Підтримка обласних, районних органів державної влади та місцевого самоврядування має вирішальне значення для успішної роботи молокопереробного підприємства та ефективного партнерства. З бюджету Чернівецької обласної державної адміністрації виділено 900 000 гривень, 348 000 гривень отримано від Сторожинецької районної державної адміністрації. Вагомим вкладом у створення молокопереробного підприємства є внесок СОК «Новобросківецький» в розмірі 566 200 гривень (де 41 200 грн. складає власне грошовий внесок, 525 000 грн. – приміщення, розпайоване між колишніми працівниками колгоспу, які увійшли до кооперативу, об’єднали свої майнові паї та передали їх у кооператив), СОК «Стор-Агрогромада» - 237 800 гривень (запланований грошовий внесок 350 членів кооперативу). Внесок Міжнародної благодійної організації «Добробут громад» – 984 000 гривень.

Програма заходу

07 червня 2012 р.                                        с. Панка, Сторожинецький р-н, Чернівецька обл.

                                                              

 

14:00-14:10

Вітальне слово від Сторожинецької районної ради – асоційованого члена об’єднання кооперативів  «Господар Підгір’я»

Брижак Петро Михайлович, голова Сторожинецької районної ради

14:10-14:20

Вітання вихованців дитячої установи «Сонечко»  - майбутніх споживачів молочної продукції

14:20-14:30

Вітальне слово для учасників заходу та коротка інформація про мету й завдання створення першого в Україні підприємства з переробки молока, яке належить об’єднанню дрібних виробників молока

Віктор Терес, Президент МБО «Добробут громад»

14:30-14:45

Про розвиток кооперативного руху та молокопереробної галузі на Підгір’ї

Федорович Франц Карлович, голова Сторожинецької районної державної адміністрації

Вручення подяки Віктору Тересу  та П’єтро Туріллі

Федорович Франц Карлович, голова Сторожинецької районної державної адміністрації

Брижак Петро Михайлович, голова Сторожинецької районної ради

14:45-15:00

Аліна Побіжан – пісня «Мій край»

15:00-15:10

Співпраця влади, благодійних організацій та громад у розвитку особистих селянських господарств

Гайничеру Михайло Іванович, голова Чернівецької обласної ради

15:10-15:15

Перспективи розвитку переробки сільськогосподарської продукції, заготовленої в особистих селянських господарствах

Олексюк Микола Васильович, начальник Головного управління агропромислового розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації

15:15-15:30

Привітання від представників сільських громад-учасниць проекту

1. Казюк Сергій Олексійович, сільський голова с. Панка

2. Кордубан Родіка Михайлівна, с. Старі Бросківці

3. Прокопович Ніна Василівна – директор школи, с. Зруб-Комарівський

15:30-15:40

Танцювальний колектив «Мугурел» - румунський народний танець

15:40-15:50

Перспективи діяльності СКП «Молочний край»

Івашко Віктор Іванович, директор СКП «Молочний край»

15:50-16:00

Привітання  П’єтро Туріллі,  Віце-Президента програми «Хейфер Інтернешнл» в Центральній та Східній Європі (США)

16:00-16:10

Офіційне вручення обладнання для переробки молока сільськогосподарському кооперативному підприємству «Молочний край» від представників Хейфер Інтернешенл - П’єтро Туріллі та МБО «Добробут громад» - Віктор Терес.  Огляд підприємства

16:10-16:30

Презентації проектів – потенційних учасників «Карпатського бренду» та інтерв’ю учасників заходу для представників ЗМІ

Дегустація продукції, що виробляється учасниками проектів. Огляд виставки малюнків. Виступи фольклорних колективів району

Акредитуватися для участі у заході ви можете до 6 червня 2012 року (див. контактну інформацію нижче).

Контакти:

МБО «Добробут громад»

Анна Карнаух, Координатор з комунікації та зв’язків з громадськістю

Тел.: (044) 490-7629

Електронна пошта: [email protected]

Довідкова інформація:

МБО “Добробут громад»: Міжнародна благодійна організація «Добробут громад» (попередня назва «Хейфер Проджект Інтернешенл») – неурядова неприбуткова благодійна організація, що працює  із сільськими громадами для підвищення  добробуту сільських  родин з урахуванням інтересів захисту довкілля. Починаючи з 1994 року в Україні започатковано 70 проектів. Більше 12 тисяч  власників особистих селянських господарств та сімейних ферм, об’єднаних у сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, отримали допомогу у вигляді високопродуктивних сільськогосподарських тварин, елітного насіння рослин, сільськогосподарського обладнання, технічної й консультативної підтримки в проектах розвитку сільських громад. В таких проектах допомога також надається  родинам, що постраждали від техногенних та стихійних лих; впроваджуються агроекологічні проекти; ініціативи щодо підтримки сільської молоді та дітей й забезпечення рівних прав та можливостей  чоловіків та жінок. Діяльність МБО "Добробут громад" орієнтована на комплексний розвиток сільських громад. Наші проекти охоплюють кілька пов'язаних між собою завдань в галузі розвитку, у тому числі: забезпечення доступу на ринки для дрібних виробників сільськогосподарської продукції та інших послуг пов’язаних з ними, створення нових або покращення існуючих збутових ланцюжків, мобілізація громад, освіта та підготовка кадрів, розвиток потенціалу лідерів громад тощо.

Організація належить до мережі «Хейфер Інтернешенл», заснованої в 1944 році у США, яка виконує проекти у 125 країнах світу та надала допомогу більше 13,6  млн. родин.

Більше інформації: http://www.heifer.org.ua

 Сторожинецьке районне об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар Підгір’я» (Сторожинецьке РОСОК «Господар Підгір’я»). Сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи району в 2011 році об’єднались в  Сторожинецьке районне  об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів «Господар Підгір’я» з метою захисту інтересів членів кооперативів та спільного  вирішення  наболілих проблем. В свою чергу, СРОСОК «Господар Підгір’я» створило кооперативне с/г підприємство «Молочний край», основним  напрямком діяльності якого є  переробка молока та виробництво молочної продукції. Створення замкнутого молочного циклу «заготівля-збут-переробка» дає можливість  покращити економічну спроможність молочарських кооперативів, збільшити доходи особистих селянських господарств та  покращити рівень життя сільських громад. На даний час завершуються роботи  з налаштування закупленого технологічного обладнання, благоустрою території СКП «Молочний край» та введенню заводу в експлуатацію, що стане першим кооперативним молокопереробним заводом в Україні, власниками якого будуть члени кооперативів – дрібні виробники молока.

1