Театр доремонтують щойно з'являться гроші

Театр доремонтують щойно з'являться гроші

07.07.2013, 18:43

5 липня на другому пленарному засіданні 16-ї обласної ради VІ скликання під головуванням керівника обласної ради Михайла Гайничеру серед інших питань, розглядали питання "Про виконання комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року у 2012 році".

Доповідав по цьому питанню очільник УКБ в ОДА Валерій Карвацький.

Михайло Павлюк задав пану Карвацькому запитання з приводу театру, в якому досі не розпочались реставраційні роботи.

"В березні святкуємо міжнародний день театру, шануємо всіх артистів, керівництво театру. Але роботи реставрації приміщення музично-драматичного театру ім. О Кобилянської у місті Чернівці ще не розпочались . Я знаю, що підрядник виконав там солідну роботу, виготовив вікна, але коштів для того, щоб забрати ці вікна немає. І немає, наскільки мені відомо, коштів, щоб з ним розрахувались. Як би ви могли цю ситуацію прокоментувати?"

Валерівй Карвацький зазначив, що вся проблема в коштах і вони їх чекають.

"В театрі ми зробили аварійно-відновлювані роботи. Будівля була у критичному стані, почала тріскатись, ми зробили водовідведення, провели вентиляцію. Це все для того, щоб встигнути поставити вікна та двері. Наразі ми зараз просто чекаємо. Тендерні процедури проведено. Є фірма, яка має дозвіл на проведення реставраційних робіт. Будуть кошти - роботи будуть зроблені".

Джерело: www.bukpravda.cv.ua

Тим часом директор Чернівецького обласного академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Юрій Марчак схвалив ініціативу Віктора Януковича щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки і зазначив, що постать Богдана Сильвестровича Ступки, беззаперечно, заслуговує на загальнодержавну увагу та визнання, адже, за його словами, це найвидатніша й найталановитіша особистість в історії українського кінематографу та театру. «Я переконаний, що заснування цієї премії, ініційоване Главою держави, сприятиме популяризації і розвитку театрального мистецтва в Україні, стане своєрідним стимулом для акторів, насамперед молодих, для творчого зростання, розкриття їх здібностей та підвищення акторської майстерності», - сказав Юрій Марчак. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

4 липня, нагадаємо, Президент України Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня цього року забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки. Відповідне доручення підписане Главою держави «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цікаво, куди поділися всі одинадцять мільйонів гривень, що так щедро подарував пан Фірташ ???

avatar

Данило

21 вересня 2013 08:38