Тариф на маршрутках до 4 гривень вводитимуть мобільні групи у ручному режимі

Тариф на маршрутках до 4 гривень вводитимуть мобільні групи у ручному режимі

31.03.2017, 18:44

У Чернівцях тариф на проїзд у маршрутках у розмірі чотирьох гривень буде встановлений лише на тих маршрутах, на яких перевізники дотримуються умов договору, підписаного з міською радою. 

Про це на брифінгу 31 березня повідомив заступник міського голови Чернівців Володимир СЕРЕДЮК.

Це дотримання графіку руху автобусів, облаштування GPS-трекерами, ввічливе ставлення водіїв до пасажирів та інші пункти. Втім, за висновками робочої групи, далеко не всі перевізники цих умов дотримуються. 

- Згідно рішення виконкому тариф чотири гривні буде введено по тих маршрутах, перевізники яких повністю виконують умови договору. Цей пункт був включений у рішення виконкому, він був обов'язковим при введенні даного тимчасового тарифу, - зазначив В. Середюк. - Для цього створено п'ять мобільних груп, які будуть перевіряти технічий стан автобусів, бази, на яких вони ремонтуються та обслуговуються, а також якість надання послуг. 

З 24 по 26 лютого департаментом ЖКГ проводилася перевірка якості надання послуг по перевезенню у громадському транспорті. За результатами цієї перевірки дев'ятьом перевізникам по 19 маршрутах було надіслано листи про розірвання договорів з першого квітня. Основні зауваження робочої групи — невиконання умов договору в частині кількості транспортних засобів на маршруті.

За словами Середюка, з першого квітня на автобусах, перевізники яких заключили договори або тимчасові додаткові угоди з міською радою або тимчасовий додатковий, буде розміщене відповідне інформаційне повідомлення про підвищення вартості проїзду. Також перелік цих маршрутів розмістять на сайті міської ради.

Джерело: molbuk.ua

1