Такого великого боргу водоканалу за електроенергію, як у Чернівцях, немає ніде в Україні, - джерело

Такого великого боргу водоканалу за електроенергію, як у Чернівцях, немає ніде в Україні, - джерело

03.05.2015, 00:04

Про це під час прямого ефіру програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  23 квітня 2015 року повідомив директор МКП «Чернівціводоканал» Сергій Дзезик.

Ведуча: В якому стані ви отримали підприємство?

 Сергій Дзезик: Проблеми дійсно на підприємстві є. Самі найбільші проблеми – це економічні. Якщо говорити по показниках, то ми маємо заборгованість по електроенергії 60 мільйонів гривень. Це при тому, що річні нарахування складають трохи більше 100 мільйонів за водопостачання і водовідведення. І зрозуміло, що всі ці економічні проблеми і при тому, що в нас не окуповуються витрати навіть при цих тарифах, то в цій ситуаціє дуже великі проблеми з забезпеченням. І з закупівлею труб і з постачання палива, всього, що необхідно з проведенням ремонтів. Але всі ці проблеми можна вирішити, якщо реалізувати всі проекти, які намічаються.

Ведуча: Як вирішується питання з проблемами сплати боргу Обленерго. Скільки сягає він зараз?

 Сергій Дзезик: Ви знаєте, такого високо рівня боргів за електроенергію я ніде не чув. Вважають, що великі суми – це 20, 24 мільйони гривень, а тут 60 мільйонів. Ця проблема тягнеться давно і пов’язана вона з великими втратами води. Зараз на даний час втрати, невраховані витрати 44% і 20% води витрачаються на технологічні потреби. Хочу зазначити,що нещодавно витратити були ще більші. Були і 70%. Це було. Вже зменшено і це вже завдяки деяким заходам, в тому числі я і в Міністерстві працював, ми про це знали і ми просили інститут профільний Міністерства, вони допомогли деякими заходами, підказали. На 10% зменшили і зараз дальше працюємо над цим. Проблема в чому. Що втрати такі води – це незаконно, тому у нас не може йти мова про відшкодування з державного бюджету. Інші міста користувалися цими грішми, ми – ні, бо ці втрати незаконні. Якщо передбачені 30% законно, то все інше не можна фіксувати законно. Ми зараз ведемо переговори з Облеренего, і водоканал. І міська рада, і облнерего, якщо треба – і на рiвнi області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Чернівців натякає, що обленерго бреше через політику і обіцяє не здаватися

Обленерго оголосило Чернівцям війну?

 Ведуча: Скільки зараз завинили люди водоканалу? Як проходять проплати?

 Сергій Дзезик: 8 мільйонів гривень зараз населення винне водоканалу. Це постійний борг. Зараз наша і юридична служба працює з боржниками, мають завдання, роблять розкладку по віку боргів і ми будемо приймати рішення, яким чином з ними працювати. Я хочу закликати населення, хто має борги, прийти до нас, написати заяву про реструктуризацію, поділити борги і сплачувати частинами. Я просто хотів би наголосити на тому, що відповідальність за водопостачання не лише водоканалу, але й споживачів і міської ради. Спільно можна сподіватися, що результат буде 100%.

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Незрозуміла позиція щодо доведення попередньою командою підприємства до такого занедбаного стану. Тодішня владя відкрито заявляла про доведення підприємства до банкрутства з подальшою передачею в концесію. Так само як і не покарані за розкрадання металевих труб з старого водогону. Чи може справи вже в судах?

avatar

Да уж!!!

04 травня 2015 17:11